La campanya del 'sí' arrencarà a Tarragona ni que la Guàrdia Civil precinti la TAP

Els organitzadors de l'acte de Tarraco Arena, amb Puigdemont i Junqueras, es plantegen fins i tot fer el míting al carrer si se'ls nega l'entrada a l'espai, que és titularitat pública
Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu. | delCamp.cat

 

La cursa cap al referèndum de l’1 d'Octubre comença a la plaça Tarraco Arena, un espai de titularitat de la Diputació de Tarragona, tot i que amb gestió externalitzada a una empresa privada. Aquest fet és el que fa sospitar als organitzadors que l'artilleria jurídica de l'Estat podria intentar impedir l'obertura de l'espai, bloquejant d'aquesta manera l'accés dels assistents amb el precinte per part de la Guàrdia Civil. En aquest cas, expliquen fonts de l'ANC que ha avançat el diari El Món, els organitzadors mantindrien la convocatòria, encara que les deu mil persones de l'aforament i els oradors de l'acte hagin de fer el míting al mig del carrer, segons detalla el mateix mitjà de Barcelona. A la ciutat de Tarragona hi governa el PSC amb l’alcalde Ballesteros, un polític que s’ha mostrat contrari a la celebració del referèndum del primer dia d’octubre.

 

L'acte d'aquest dijous és l'arrencada unitària de la campanya pel sí, amb els líders dels partits i entitats que hi donen suport. L'acte es dividirà en quatre blocs i en mig d'aquests blocs hi haurà quatre actuacions musicals —Búhos, Paula Valls, Eric Vinaixa i Seguirem. A les cadires, el públic tindrà unes mans gegants de cartró al seient amb els missatges de campanya per moure i saludar en els aplaudiments o moments àlgids de l’acte. També hi haurà lloc per a petites intervencions i un homenatge als 72 diputats independentistes —de Junts pel Sí i la CUP. Representants de cada partit pujaran a l'escenari per explicar els seus motius per a la independència i per votar «Sí» el proper 1 d'octubre. En acabar, abans de donar pas al Govern, exhibiran l'espot de campanya que s'ha preparat per a l'ocasió. L’estructura de l’acte coincidirà amb els quatre eixos de la campanya pel «Sí» que està duent a terme l’Assemblea: «Hola Nou País», «Hola Europa», «Hola Món» i «Hola República» i estan previstes les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.
Comentaris
murrut
Peti qui peti!!! el poble es la llei doncs abans que tot el paper del mòn ,son les lleis de "usos y costumbres"...segons les lleis democrates!!! visca Catalunya lliure e independent.
Manu
Pues yo tambien voy a ser desobediente a partir de ahora como estos vende bumos
Alonso
Y todo este show lo pago yo con mis impuestos no? Mucha campaña... pero y si hipoteticamente el dia 2-O "somos" independientes... cual es el plan? Aun no he escuchado a ninguno decir si somos europeos o no...si el euro seguira vigente,mi salario sera el mismo? el paro? la seg social?..autopista gratis no? Mi padre continua cobrando la pension? Las empresas se marcharan? Los mossos los tendra que pagar al 100% la generalitat...o cobraran solo la mitad? Y los profesores y funcionarios?
Andreu
Estic d acord en el just votar, pero lo del 1-O es una farsa provocadora. Qui anira a votar? Nomes els Si. La resta no perdra ni 1 min. en una cosa q no te cap valor legal,pesi a qui li pesi.i aixo, ho sabem tots. No hi ha mes cec que el que no vol veure. No tenim recolzament de ningu i no es pot anar fent el que volguen xq si. Desobediencia? Dema em nego a pagar impostos,anar a 200 per l autop. q no pagare, no? Pq jo crec que es just. I si em ve la policia es antidemocrata no?

envia el comentari