Esprement la moda

La moda dels FoodTrucks, les furgonetes que venen menjar preparat al seu interior, ha arribat amb força a les nostres terres i, com és habitual davant una iniciativa que és ben rebuda, tothom s'ha afanyat a esprémer la moda ben ràpid. La Tarraco Arena de Tarragona va ser dels primers llocs a acollir un esdeveniment d'aquest tipus i, des d'aleshores, no passa un mes sense que se'n celebrin —o més d'un— als municipis de la demarcació.

 

Torredembarra, l'Arboç, Cunit, Altafulla, el Vendrell... L'agenda en aquest sentit és àmplia. Els esdeveniments relacionats amb la gastronomia acostumen a ser ben rebuts per la ciutadania, sobretot si tenen preus assequibles. Permeten relacionar-se socialment i acostumen a rodejar-se d'actes paral·lels, com la música o la venda de roba, que fan que tot plegat sigui molt atractiu.

 

Però la sobredosi normalment acaba matant la iniciativa, que deixa de ser una cosa innovadora per passar a fer-se repetitiva. I aquí som experts en escanyar la gallina dels ous d'or fins que ja no en queda res. En aquests moments no hi ha festivals que no tinguin la seva zona de FoodTrucks, i en ciutats com el Vendrell, sembla que cada acte hagi de tenir el seu espai per aquestes furgonetes, com ha passat al Turismar o com passarà als concerts de la Festa Major. Tant de bo m'equivoqui, però a aquest ritme és possible que ja ens hàgim cansat dels FoodTrucks en poc temps.

 

Marc Guitart, responsable de BaixPenedèsDiari.cat.
Comentaris

envia el comentari