L’illa de vianants del Vendrell

Fa una setmana es va posar en marxa l’ampliació de l’illa de vianants del Vendrell, que de moment només afectarà una part dels carrers Prat de la Riba i Doctor Robert. Tot i que des del govern han apuntat que es tracta d’una prova pilot que es durà a terme durant l’estiu, els comerciants de la zona creuen que la decisió ja serà definitiva, i l’han rebut amb diferència d’opinions.

 

Una part ho veuen positiu, ja que pensen que servirà perquè els ciutadans del Vendrell passegin més lliurement per la zona, i que això acabi revertint en el comerç local. Uns altres creuen que el fet que ja no hi passin cotxes els pot afectar negativament el seu negoci, sobretot aquells que estan més relacionats amb l’alimentació, els clients dels quals necessiten el cotxe per a carregar la compra.

 

Tot i que tots tenen la seva raó, l’ampliació de l’illa de vianants crec que és una cosa positiva. Aquells carrers que ja tenen el trànsit restringit de fa anys, com el carrer Montserrat o el carrer dels Cafès, són molt més agraïts per a passejar-hi, especialment per a la gent que va en cadira de rodes o amb cotxets, ja que les voreres dels carrers del centre són molt petites. 

 

Un dels comerciants contraris a l’ampliació de l’illa de vianants deia que el carrer del Doctor Robert no hi ha massa moviment si no és de cotxes. Potser precisament el fet que es talli la circulació de vehicles és el que ajudarà a tenir una major presència de vianants. De fet, al meu parer, l’ampliació de l’illa hauria de ser molt més gran. El trànsit s’hauria de tallar a la plaça Francesc Macià, desviant els cotxes cap a l’avinguda Jaume Carner o cap al Puig, però entenc que aquestes coses són delicades i s’han de fer a poc a poc. En favor de l’ampliació hi ha l’experiència dels carrers que ja ho són. Tot i que en alguns casos també hi va haver queixes quan es van fer exclusivament de vianants, si es pregunta avui dia, cap dels comerciants de la zona revertiria la situació. Això és el que segurament passarà amb els dos carrers actuals.

 

Marc Guitart, responsable de BaixPenedèsDiari.cat
Comentaris

envia el comentari