Un patrimoni que es fa estimar

Enguany la Festa Major de Sant Pere de Reus compta amb fins a vuit efemèrides. El Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, l'Àliga, l'Esbart Santa Llúcia, els Xiquets de Reus, el Carrasclet i els gegants Japonesos estan d'aniversari amb dates senyalades. Però si hi ha un d'aquests aniversaris que cal destacar és el dels gegants Japonesos, que entren a l'etapa de la vellesa amb els seus eixanta anys si ho comparem en termes humans, però que ben pensat és una comparació força inútil. 

 

Als gegants Japonesos els queden infinitat d'anys per complir, per fer-nos retornar aquella mirada de nen petit i recordar l'infància quan els veiem fent giravoltes al bell mig de la plaça del Mercadal de Reus. Són patrimoni dels reusencs en especial, però no exclusivament. És un patrimoni de valor incalculable que cal que valorem a cada Festa Major, a cada Corpus i a cada esdeveniment que els podem contemplar. Obres d'art creades per fer-nos somniar, sovint amb autors que resten en l'anonimat per a la majoria de les persones que els observen.

 

Seixanta anys no són res per a un gegant, està clar! Però sí que cal pensar ja en petits arranjaments, que és precisament el que han fet els integrants de la Colla de Gegantera de Reus. És per això que han organitzat diverses activitats i creat productes per poder costejar la recuperació d'alguns elements que els gegants Japonesos duien originalment i que s'han perdut, o per fer una necessària restauració a aquests dos elements. A tots ens agrada veure ballar els Gegants de Reus: fem possible que els nostres néts o fins i tot besnéts puguin també gaudir-los posant el nostre petit gra de sorra.

 

Laia Solanellas, cap de redacció de delCamp.cat
Comentaris

envia el comentari