Punt a favor del Vendrell i de Consum

Fa uns dies s’anunciava a l’Ajuntament del Vendrell l’acord arribat entre la regidoria de Serveis Socials i la cadena de supermercats Consum, per tal que es pogués aprofitar aquell excedent diari de producte fresc. Un acord que s’ha pogut concretar gràcies a l’esforç gens menyspreable de la Creu Roja i dels voluntaris de Càritas, que fan possible tota la logística que permet que aquests productes puguin acabar arribant a les famílies més necessitades del municipi.

 

Consum és una cadena pionera en aquest apartat, gràcies al seu Programa Profit, que el passat 2015 va permetre que es reaprofitessin quatre tones de menjar fresc a tot l’arc mediterrani. Al Vendrell s’ha pogut arribar a aquest acord gràcies al treball dels responsables dels Serveis Socials, que van posar-s’hi ja fa temps, després que es constatessin certs problemes a les sortides dels supermercats entre gent que anava a regirar els contenidors del menjar que es llençava.

 

Molts cops, aquestes iniciatives demanen temps per a concretar-se, ja que involucren a molta gent, amb el qual pot semblar que no s’està fent res, quan en realitat no és així. Arran de l’exemple del Consum, altres cadenes que operen al Vendrell com Esclat o Carrefour ja s’han interessat per sumar-se a la iniciativa. Una bona notícia que indica que es va per bon camí.

 

I és que el Vendrell no destaca per ser pioner en gaires coses, però un acord com aquest no és habitual veure’l als municipis propers. Prop d’un 15% dels aliments que es malbaraten diàriament provenen dels supermercats. En ciutats com París es multa a aquells establiments que llencen el menjar sobrant al final del dia. És una bona notícia que aquí no s’hagin d’aplicar aquestes mesures coercitives i es puguin arribar a acords per anticipat. Bona feina.

 

Marc Guitart, responsable de BaixPenedèsDiari.cat
Comentaris

envia el comentari