Un any, un mes i nou dies

El marcador del web de Tarragona 2017 s'ha convertit en una eina excel·lent per recordar-nos quant queda pels Jocs. Mentre observem amb capteniment totes i cadascuna de les variacions de la mascota Tarracvs, a dalt a la dreta el comptador va passat. Avui només queda un any, un mes i nou dies. Seria lògic pensar que al web principal de l'organització, a aquestes alçades, les informacions sobre l'evolució de les obres coparien la secció de notícies. Però no. Ningú no ens informa ni tan sols del poc —alguna cosa hi ha— que s'està fent. Res que ens ajudi a pujar la moral. Que Tarragona serem seu olímpica! I això s'ha de notar! Hem de fer créixer l'entusiasme popular d'alguna manera.

 

Possiblement per això van convidar el Rei. La ciutat, però, va demostrar que l'interès expressat l'any passat era més aviat fruit de la curiositat de veure el monarca de prop. Ni una desena part dels que l'esperaven en la primera ocasió ho van fer aquest cop, al Teatre Tarragona. Per no dir la plantada de fins a quatre grups municipals dels vuit representats al plenari. Això sí, les cares d'alegria dels regidors del PP i de Ciutadans en aconseguir donar-li la mà a Felip VI eren dignes de veure.

 

Ens fem molt pesats amb l'arribada del finançament dels Jocs, els periodistes. Ballesteros i Villamayor ens ho repeteixen. Ens diuen que no ens preocupem, que tot va sobre rodes. Però el que diuen un dia ho canvien per l'altre. Si l'alcalde anunciava fa tot just un mes que en tres o quatre setmanes hi hauria notícies definitives sobre com es pagarà el centre aquàtic, ara el discurs canvia i obre la porta a la participació d'empreses privades. És a dir que, com en el cas del complex Sant Jordi, la ciutat finançarà un equipament que gestionarà més endavant una companyia lucrativa. I la pregunta és... qui voldrà participar amb els seus diners en la construcció d'una piscina olímpica si a escassos quilòmetres n'hi ha una altra?

 

I segueixen sense aparèixer els patrocinadors que han de pagar el pressupost operatiu. No és que la Fundació tingui uns terminis ajustats, és que el calendari ja fa temps que es va deixar per perdut. Com la captació de voluntaris, que no sembla que pugi dels quatre mil que s'arrosseguen des de fa mesos, encara a dos mil dels sis que es va anunciar que serien necessaris. Són tantes les coses que falten per concretar que caldran molts més actes com el de dijous i moltes més mascotes susceptibles de generar memes perquè la ciutadania comenci a sentir il·lusió per un projecte que en algun moment en va arribar a desbordar.

 

Josep M. Llauradó, responsable de TarragonaDiari.cat
Comentaris

envia el comentari