Vint anys de moviments impossibles

Aquest dijous la Fira Trapezi ha donat el tret de sortida a quatre dies per somniar, de moviments impossibles que ens fan tornar a sentir com a nens petits als més crescuts i gaudir com el que són a la canalla de la família. Però per la fira del circ de Catalunya no és una edició qualsevol, és la del seu vintè aniversari. Han estat 20 anys d'alts i baixos, de moments més difícils en què la seva continuïtat perillava però que, per sort, es va seguir apostant per l'art del circ i ha pogut arribar fins a complir aquesta efemèride.

 

El Trapezi arriba als 20 anys en plena forma. No ha estat fàcil, però sembla que ja queden enrere aquells temps complicats i ara gaudeix del seu moment de plenitud, omplint carrers i places de gom a gom amb cada espectacle i fent que els ciutadans s'apuntin a l'agenda aquesta data. Reus, com a referent cultural que sempre ha volgut ser, va fer bé de no abandonar aquest esdeveniment i continuar lluitant per ell quan més crítiques aixecava. També ha fet molt a favor seu repensar un programa que, tot i també estar pensat per a professionals, aposta més per l'impacte visual que finalment és el que demana l'espectador.

 

És complicat sorprendre les persones al segle XXI, on gairebé tot ja està vist i no ens impacta ni la sang, ni l'art, ni l'esforç que hi pugui haver darrere, però el Trapezi obre boques, arranca aplaudiments i agrada si se li dóna una oportunitat. Com deia, són dies per somniar, i ens fa molta falta. Molta vida al Trapezi i deixem-nos captivar pels moviments impossibles. Que comenci l'espectacle!

 

Laia Solanellas, cap de redacció de delCamp.cat

 

 
Comentaris

envia el comentari