No s'ha fet res però s'ha fet molt

Sonarà repetitiu però aquest article torna a ser un per parlar meravelles del Nàstic. És impossible no fer-ho. Seria injust no fer-ho. La ciutat de Tarragona i tots els seguidors grana viuen en un núvol. Un núvol de sucre que està fent les delícies de la parròquia nastiquera des del passat 31 de maig de 2015, quan els de Vicente Moreno van anar a la fira més pròxima i van comprar-ne un que està mantenint un excel·lentíssim sabor durant 12 mesos, amb possibilitat d'allargar-se molt més.

 

A Almeria, el Nàstic va veure com un munt de mosques intentaven embrutar-li el núvol. Un gol legal a favor anul·lat per la tripleta arbitral, una diana local il·legal validada en mig de la polèmica i una forta topada que va portar Jean Luc a l'hospital (tot i que finalment ha quedat en un ensurt) semblaven suficients motius per una derrota. Això per a qualsevol equip, no per al Nàstic. Amb joc extremadament seriós i madur, impropi d'un equip que fa 12 mesos competia a Segona B, els grana van tirar d'efectivitat (tres xuts a porta, tres gols), ràbia, casta i orgull per guanyar gràcies a un cop de cap de Xavi Molina.

 

No podia ser un altre, el canongí més nastiquer de la història. Aquell que ha passat de ser el comodí (malgrat que ell detestava l'expressió) a un indispensable que està quallant unes magnífiques actuacions en les darreres jornades que l'han portat a la consolidació a l'onze. Aquell que gaudia com a aficionat de l'ascens a Primera de fa 10 anys i que ara pot viure sobre el camp la mateixa experiència inoblidable. La lluita i l'orgull del Nàstic sobre l'Estadio Juegos del Mediterráneo (només cal recordar com Jean Luc volia seguir competint quan no podia mantenir-se en peu) és l'orgull que pot tenir qualsevol seguidor. Podeu sortir tranquil·lament amb el pit en l'aire que ningú us el partirà.

 

El Nàstic, que es mereix tenir el camp ple davant la visita del Leganés (diumenge a les 12.00 hores) arriba a cinc jornades pel final amb opcions a tot. De poder pujar a Primera de forma directa, de ser campió de lliga, de fer 'playoff' o, cal no oblidar-ho, de no fer-lo. És per aquest motiu que encara «no s'ha fet res però s'ha fet molt».

 

Joan Alfons López, responsable d'EsportsdelCamp.cat
Comentaris

envia el comentari