Plens de Calafell, una caixa de sorpreses

La particular composició del plenari de Calafell, amb set partits i un regidor no adscrit, fa que el resultat de moltes mocions i propostes sigui una incertesa abans de la votació, almenys per als espectadors. El fet que el govern sigui només de 9 regidors i que el seu principal suport, Ciutadans, s'hagi disgregat amb l'expulsió d'un dels seus regidors comporta que, en algunes ocasions, el govern pugui no obtenir els suports necessaris.

 

Un exemple va ser la proposta de regulació dels clubs cannàbics, que no es va poder aprovar perquè Jesús Benedicto no hi va votar a favor. Curiosament, sí que han prosperat mocions de marcat to sobiranista com l'adhesió a l'AMI o el suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional, ja que CDC, CUP i ERC han obtingut en aquests casos el suport de UAM o, fins i tot, del mateix Benedicto.

 

És curiós recordar ara la tensió del ple d'investidura, amb la presència de moltes banderes estelades i proclames en un sentit i altre, davant el que una part de la ciutadania veia com un govern de marcat to unionista. El grup de Ciutadans va posar una sèrie de condicions per donar el seu suport al PSC, que feien referència a posar fi a la presència d'estelades a la via pública o a reforçar l'ús del castellà a l'administració.

 

Però Ciutadans va oblidar que el govern no només estava compost pel PSC. Els dos regidors de l'UAM s'han mostrat, fins al moment, partidaris d'aprovar les mocions sobiranistes. Fins i tot l'exCiutadans Jesús Benedicto els ha donat suport en alguna ocasió, com la dels ajuntaments investigats per l'Audiència, cosa que genera sorpresa i que treu de polleguera el representant de C's de Calafell.

 

Una situació que pot generar problemes de governabilitat per la incertesa de comptar amb els suports necessaris en cada punt, però que garanteix, almenys, que el públic pugui mantenir l'interès fins a l'últim moment. I qui no es consola és perquè no vol...

 

Marc Guitart, responsable del BaixPenedèsDiari
Comentaris

envia el comentari