L'agonia municipal i els plens en dos temps

Tarragona viurà un fenomen curiós aquesta setmana. Si fins ara els plens no eren prou llargs i densos, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros va decidir obrir una nova opció: dividir-los per dies. No sabem encara si això tindrà recorregut més endavant, però el cas és que aquest dijous a la tarda, a partir de les cinc, el saló de plens acabarà de debatre totes aquelles mocions que s'havien quedat pendents perquè tocava rebre la visita de Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que alhora havia de donar la gran notícia.

 

L'alcalde possiblement n'era conscient, de la renúncia al Fòrum de la Justícia, i volia estalviar-se haver de donar explicacions a l'oposició. El que com tantes altres reivindicacions de ciutat davant d'altres administracions s'havia convertit en un cavall de batalla del govern municipal, de sobte, no despertava cap mena de crítica. Que l'horitzó de 2018, miri, que no, que ja si de cas quan la Generalitat tingui diners. Que això serà... sí, això serà quan siguem un Estat, però és clar, primer caldrà fer despesa en estructures d'Estat i... sap què? Com que això del procés no té data, que els divuit mesos no s'ho creuen ni els de l'ANC, doncs millor diem que és una «prioritat del govern» i ja està, eh?

 

Evidentment, el Fòrum de la Justícia no és la prioritat més prioritat que necessiten els ciutadans de Tarragona. Tampoc no ho són moltes altres coses. El plenari seguirà aquest dijous en el marc d'aquesta constant escenificació variant de la política espectacle. I, mirem on mirem, tot sembla estar aturat: uns, per no poder investir govern; els altres, per no poder governar; i els del final, els municipis, per ser institucions, ara per ara, sense marge financer i dependre, en excés, de la visita del senyor Marshall.

 

Josep M. Llauradó, responsable de TarragonaDiari.cat
Comentaris

envia el comentari