Això no és un míting!

Assistir als plens del Vendrell i Calafell aquest mandat s'està convertint en un acte de valentia i força de voluntat per part dels ciutadans. Amb vuit partits a cada plenari, el nombre de punts a l'ordre del dia i la duració dels diferents debats s'ha allargat considerablement, fins al punt que, en dues ocasions, els plens s'han allargat fins a la mitjanit, una a Calafell i l'altra al Vendrell.

 

No crec que això sigui una situació recomanable quan, a més a més, la majoria de punts que comporten una durada més llarga són mocions que poc o res tenen a veure amb el dia a dia del municipi o amb la gestió que fa l'Ajuntament. Aquestes mocions responen més a la conveniència a posicionar-se a favor o en contra de determinades polítiques, amb el qual són assumptes que, tinguem-ho clar, importen poc al ciutadà i massa al polític.

 

Al Vendrell, l'horari d'inici dels plens es va retardar fins a les sis aquest mandat a petició d'alguns partits, que creien que això podria ser millor per facilitar que els veïns assistissin a les sessions un cop acabades les seves feines. Paradoxalment, el resultat ha estat el contrari, i als plens d'aquest mandat hi ha menys gent que en els de mandats anteriors. Cosa normal quan les sessions comencen a allargar-se més enllà de les deu o les onze de la nit.

 

Si es vol facilitar als veïns assistir i prendre part als plens no té cap sentit que hagin d'intervenir passada la mitjanit, com ja ha passat alguna vegada. És totalment absurd. D'una banda, penso que els plens haurien de tornar a l'horari anterior, començant a dos quarts de cinc de la tarda o, com a molt tard, a les cinc, com es fa a Calafell. L'altre aspecte que s'ha de millorar és el de les mocions, ja que molts cops acaben convertint-se en mítings per part de partits que allarguen la seva intervenció de manera desmesurada per tenir protagonisme.

 

Em sap greu però un ple no és un míting. Les intervencions haurien de ser molt més curtes i més limitades, no calen tantes rèpliques i contrarèpliques en temes que no tenen a veure amb la gestió municipal. L'interès del públic, en aquests punts, va decaient. Així ho va expressar en el torn d'intervenció del públic, fa uns mesos i amb molt d'encert, un dels valents que cada mes assisteix als plens de l'Ajuntament del Vendrell. Encara que cada cop li posin més difícil...

 

Marc Guitart, responsable del BaixPenedèsDiari.cat
Comentaris

envia el comentari