El Vendrell i l’altra música

«El Vendrell. La música» és un dels lemes que s'usa per promocionar turísticament la capital del Baix Penedès. Una frase que es sosté en el pes que té aquest àmbit cultural a la ciutat gràcies al nom de Pau Casals. La intensa activitat de l'Escola de Música Pau Casals, la programació de l'Auditori, la dels concerts d'orgue, el Música a la Vila i l'activitat de diferents corals o orquestres són prou representatives de l'esforç que hi ha al Vendrell perquè la música tingui un paper central.

 

El Vendrell també ha posat èmfasi els últims anys en promocionar l'altra música, la música jove més popular, que no té uns circuits tan definits com pot tenir la música més clàssica. Iniciatives com la que es va engegar fa un parell d'anys de sumar concerts a la programació del Tàg és molt remarcable, ja que aquest és un dels pocs recintes que pot acollir concerts d'aquest tipus. És una tasca de picar pedra i que demana temps, però de moment s'està fent bé, amb paciència.

 

També és molt encertat l'acord amb el cicle Sonaprop de Llorenç per portar un dels quatre concerts anuals al Vendrell. Aquest és un dels cicles de música pop-rock més importants del Penedès, segurament el principal del Baix Penedès. És una sort poder veure d'una manera pròxima i acollidora músics rellevants de l'escena actual com Xarim Aresté o Núria Graham. Segur que en el futur, el cicle ens dóna moltes més alegries.

 

Per això és una llàstima la pèrdua del concurs de música Track després de vuit anys, ja que s'havia convertit en un dels concursos per promocionar grups de música amateur més importants de Catalunya. Potser no tenia una gran repercussió pel que fa a la gent que podia atraure com a públic, però el Track donava prestigi al nom del Vendrell per la seva impecable organització i el bon tracte que es donava als grups.

 

Al Vendrell i al Baix Penedès segueixen havent-hi molts grups de música que es fan farts de treballar setmanalment als locals d'assaigs per després poder portar les seves cançons al màxim de llocs possibles. La il·lusió i la tenacitat amb què treballen és remarcable. És un món complicat per tirar endavant però, de tant en tant, algun pot treure el cap i portar el nom del Vendrell arreu del país, com està fent ara La Desbandada, una formació que es va donar a conèixer, precisament, guanyant un dels premis del Track. La desaparició de concursos de música com el Track —o el Rockalafell—, que els podien suposar una plataforma de promoció, no és una bona notícia de cap manera.

 

Marc Guitart, responsable del BaixPenedèsDiari.cat
Comentaris

envia el comentari