Un ple estrictament municipal

Aquest dilluns es va celebrar la sessió plenària a l'Ajuntament de Reus corresponent al mes de juny. Abans de començar, i amb l'ordre del dia a la mà, s'especulava que podria durar poc, a jutjar pel nombre de punts que contenia per una banda, i per l'absència de mocions sobre política nacional amb el marc nacional de cadascun dels partits del plenari per l'altra. El cas és que no va ser així, i ens vam trobar, després de força temps sense saber què era, amb un ple estrictament municipal.

 

Un ple estrictament municipal que tampoc va ser curt, és a dir, que va generar debat. En alguns casos més de cara a la galeria que a qüestions efectives que poguessin canviar el sentit d'algun vot. Es van arribar a veure, de fet, punts o mocions aprovades per unanimitat després que tots els partits anunciessin el seu 'sí' durant el primer torn de paraula, però utilitzessin també el segon per redundar en un discurs que, com dèiem, no pretenia pas canviar el sentit de cap vot.

 

La residència d'Horts de Miró va ser, potser, l'excepció a aquesta dinàmica, i sí que es van sentir referència a la Generalitat i el Govern central en relació a la responsabilitat que encara estigui tancada. Centre geriàtric a banda, van passar pel saló de plens l'aigua del pantà de Riudecanyes o el trasllat del CMQ per posar només dos exemples.

 

No seria estrany que la desena de plens que queden abans de les eleccions municipals marquin les intencions dels partits de cara als comicis. Si mantenen la dinàmica de centrar-se en la ciutat de Reus, seran efectivament municipals; si l'evolució es produeix en el sentit de recuperar les propostes i mocions d'àmbit supramunicipal, seguiran sent municipals, però amb un annex més gruixut. Resta per veure, també, quina és la voluntat de l'electorat, una preferència que, possiblement, pugui fer decidir els grups municipals per decantar-se per una opció o altra.
Comentaris

envia el comentari