Les Madrigueres

Una de les crítiques més habituals que es pot fer a la classe política, especialment a la local, és que molts cops governin pensant només en els votants o en els vots. Fer enfadar a una part de la població sempre és delicat i difícil d’assumir, i això provoca que, molts cops, algunes iniciatives es guardin al calaix.

 

Per això, cal reconèixer el mèrit de l’Ajuntament del Vendrell amb la decisió que ha acabat prenent amb el traçat que ha de passar per les Madrigueres. L’opció escollida —fer passar el camí per la zona més pròxima a la mota i més allunyada de la platja— no era la preferida dels veïns, que ja han fet notar el seu malestar. De fet, no era ni tan sols l’opció que volia escollir en primer moment el consistori, però al final han acabat fent cas als consells que els arribaven des de Medi Ambient de la Generalitat i, també, des d’entitats del territori com el Geven.

 

Alguns diran que mèrit poc, perquè no els quedava més opció, però amb el tema de les Madrigueres ja s’ha vist abans que la lògica del medi ambient no sempre ha estat respectada. Evidentment, també hi haurà qui dirà que un consistori ha de governar pensant en els seus ciutadans, i que la prioritat del govern vendrellenc era seguir les peticions dels veïns de la platja de Sant Salvador.

 

Però mirant la costa que tenim al Baix Penedès, intentar cuidar al màxim les Madrigueres sembla realment una obligació i, sent realistes, el traçat que s’ha fixat tampoc obliga a un desviament tan gran. Serà molt millor que l’actual, sense anar més lluny. Per acontentar els veïns, el que sí que podria fer l’Ajuntament és anar amb el màxim de celeritat per obrir el pont sobre la riera, de manera que ja no s’hagin de veure més les imatges de gent travessant pel mig de l’aigua quan baixa la riera.
Comentaris

envia el comentari