Entreiaçats

La Gueralda Urgellés, per enèsima vegada, et torna a parlar del seu xicot i tu, Nofre Vernis, ja en comences a estar fins al capdamunt. Cada dues frases el seu nom surt a relluir. L’odies. No pas perquè t’hagi fet res de dolent, el pobre Ricky, sinó per l'ús abusiu que ella en fa. Té uns iavis tan molsudets.

 

Tots dos feu de guies turístics al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata. Altrament dit el Manicomi. A ella li fan una mica de iàstima els malalts que es passegen pel jardí de l’altra banda de la tanca i que sempre li demanen cigarrets i li diuen porcades. A tu no et farà creure que totes aquelles caigudes d’ulls, tots aquells migs somriures, tots aquells cafès i taiats que ella no refusa mai, no volen dir res. Doncs es veu que no: ella sempre porta el refotut Ricky a la boca; com un xiclet, com un caramel, com pasta dentífrica. I així que et veu, la clorofil·la Ricky et rabeja tot i se’t queda a la roba sense que hi hagi manera de treure-te-la del damunt.

 

L'arribada d’un inexplicable amant, un roio en diu ella, malgrat que et fa pujar una mica la mosca al nas, l’agraeixes; ni que sigui per descansar de l’omnipresent Ricky. Però lluny de quedar en l'anonimat discret que tot adulteri comporta, la Gueralda escampa als quatre vents, amb la mateixa insistència amb què ho feia del seu xic oficial, les meravelloses virtuts descobertes de l'amant, que pel teu astorament, té collons la cosa, també es diu Ricki (a partir d’ara RI) amb i iatina, puntualitza ella, demanant-te una complicitat que a tu no et dóna la gana de donar-li. Porta un tatuatge al braç: un martei per trencar cors, i després sospira. Et venen arcades.

 

Passen els dies i per mor de RI, Gueralda se sent culpable. RB (Ricky Banyut) passa a ser, tot d’una, un angelical ésser capacitat per les més melindroses i ensucrades iniciatives que es veu abans no tenia amb ella, ocupat com estava sempre, amb el seu grup de reggaeton Ricky & Raque, sent Raque, diminutiu de Wendy Raquelita Marilyn (si això fos una pel·lícula o una sèrie de televisió, mostraríem a la tal Wendy Raquelita Marylin menjant-se-li-ho tot a RB, així no caldria explicar res més de la pobra implicació, fins ara, de RB en la relació amb Gueralda).

 

Entre empreses vomitivament cursis de recuperació amorosa per part de RB (aquí podríem veure Wendy Raquelita Marilyn estirant bé el seu dit cor i sentir-se a continuació un fort cop de porta) i la descripció detallada d'un estol de postures i endinsaments en racons amagats del cos de Gueralda, que tu també recorres quan et dutxes, pares boig. Per sort l’afer amb RI no dura gaire. De mica en mica, l'interès de Gueralda per ser només una Nàdia Comanecci de l’intercanvi de fluids, minva. Valora cada vegada més la sobtada tendresa i delicadesa de RB. (Wendy Raquelita Marilyn cremant el BMW de Ricky matrícula T-9854-AC). El redescobreix. Te’l redescobreix. El redescobriu.

 

Ubèrrima de nous coneixements de llit apresos i amb tota la mala consciència del món, Gueralda s'erigeix com instructora al vencedor de la contesa, el benaurat RB. Te’l tornes a trobar fins a la sopa, ara entronitzat, canonitzat a una perfecció que gràcies a les lliçons d’ella i a la progressiva tirada de RB a invertir en la relació, és tot un model d’home. (Wendy Raquelita Marilyn retallant amb unes tisores el Ricky de la caçadora rosa xiclet amb lluentons que portaven als concerts i després plorant) I ja no saps quan parla d’un i quan parla de l’altre, perquè sembla que els hagi encabit tots dos en un, que hagi creat un monstre meitat tot detais, meitat tot foiar.

 

Mentre espereu una remesa de turistes per mostrar vitralls i rajoles modernistes, el fort mestral d’avui et porta fins on t’estàs tu caragolant un cigarret, un fulletó d’un seminari que es farà a la institució sanitària del costat. Rius sol i quan Gueralda ve i et pregunta què són aqueiesriaiades, li mostres el paper. Wendy Raquelita Marilyn borratxa de ratafia es deixa convidar a passar la nit a casa d’un xic que porta tatuat un martell al braç. Gueralda no sap quina gràcia poden tenir unes jornades dedicades a l’esquizofrènia.
Comentaris

envia el comentari