Les estelades a la Festa Major del Vendrell

Benvolguts amics del Partit Popular i de Ciutadans del Vendrell. He estat llegint a la premsa i al Facebook que els vostres grups no participaran en els actes protocol·laris de la festa major de la vila del Vendrell perquè resulta que el «bonisme» del nostre batlle amb les estelades que hi ha penjades al poble els molesta molt. Diuen, vostès, que al mobiliari urbà de la nostra vila, la llei de convivència i civisme no permet que es posin banderes, i per tant, les titllen d’«il·legals».

 

La primera cosa que m’agradaria dir als representants d’aquestes formacions polítiques de la nostra vila és que crec que és un error greu castigar els seus votants sense la seva presència en els actes protocol·laris de la festa major, perquè vostès són allà en representació dels votants, i crec que molts això no ho entendran. No obstant això, penso que això que fan és el mirall del que fan els seus representants a Madrid, que lluny de parlar i de trobar solucions pactades perquè la gent pugui votar a Catalunya, no es volen asseure a la taula i ho titllen tot d’«il·legal».

 

Si parlem de veritables il·legalitats, m’agradaria recordar als membres del PP i Ciutadans que quan al municipi hi havia símbols franquistes, no van dir que no sortien als actes protocol·laris de la festa major, i aquests eren il·legals segons el que estableix la Llei de memòria històrica. Els recordo que aquests símbols van portar la mort, la fam i la misèria per a tots els ciutadans i ciutadanes del país durant els quaranta anys de dictadura.

 

Pel que fa a les estelades, m’agradaria recordar-los que obeeixen a un sentiment d’un poble que tan sols vol posar urnes perquè la gent vagi a votar i decideixi lliurement quin futur vol per al seu país, i això en una democràcia no pot ser mai il·legal. Darrere de cada estelada hi ha l’anhel d’un fill, un net o besnet per aconseguir viure en pau i harmonia en un nou país, complint la promesa que passa de generació en generació a Catalunya per crear un país amb una constitució escrita pel poble, que estigui al servei del poble i que defensi els interessos del poble. Per fer-ho, hem de votar, i vostès, en lloc de deixar-nos posar urnes, ens titllen de fer il·legalitats.

 

Ja per acabar els diré que jo penso que el desig de llibertat del poble de Catalunya, senyors de PP i Ciutadans, és com l’aigua d’un riu quan es desborda; no existeixen elements a la natura o enginys construïts per l’home prou forts per detenir-los.

 
Comentaris
ppet
Exel.lent .
AAAAA
Les estelades vols dir les cubanes?
Eli
Cada día flipo mas de ver lo mal que esta el Mundo y lo bajo que puede caer el se "humano" por un puesto de trabajo en la administración D.Julian Garcia Leal es claro ejemplo .
Josep
Peperos ,Ciudadanos i Cia, AJO Y AGUA.......

envia el comentari