L'espai jove de la Muntanyeta

Tots els joves que passen les tardes a l’Espai Jove de la Muntanyeta estan cofois per haver participat en el futur de la mobilitat urbana de la vila. També han pogut dir la seva al Botafoc i per poc que no cauen dins la programació de futur dels barris marítims. Tot el col·lectiu aquesta setmana s’ha afanyat a emplenar la butlleta per estar al balcó de l’Ajuntament. Ells prefereixen veure la realitat des d’una visió privilegiada. Ja estan farts de suar entre el públic que està baix a plaça mirant com va tot. Volen aprofitar aquest privilegi que els atorga l’il·lustríssim Ajuntament. Uns joves que enguany ja no podran portar cap barra perquè no es veuen en cor d’aportar cap paga i senyal abans de la cita, no sigui que enguany faci mal temps i hagin d’afegir diners a la seva tasca d’estar tota la nit servint begudes. Han entès el missatge de forma clara: si no ens volen, doncs no hi anirem.

 

Aquest grup ja té prou clar que el consistori els ha preparat una cercavila pròpia, no sigui que trenqui l’harmonia i l’equilibri de la resta. Llavors ells solets tindran la seva pròpia cercavila esperant que algun grup alternatiu s’hi afegeixi i algun dia en puguin tenir un parell a la vila en igualtat de condicions. Alguns d’aquests joves ja fa dies que han decidit tocar el dos. Dos dies de festa local s’han d’aprofitar, i enguany més perquè amb un dia laboral s’aconsegueixen cinc dies que permeten anar a algun lloc de visita, però altres es quedaran aquí a gaudir d’aquestes festes tan nostrades que ens esperen. Tot just començar la part interessant de la festa, ja han fet caixa i han buscat un grup de música per cloure la mostra de grups de foc. En els darrers anys sempre s’havia buscat un grup per aquest dissabte, però enguany han muntat la seva festa privada al davant del seu local social fins no gaire tard per no molestar els veïns.

 

Els membres de l’Espai Jove de la Muntanyeta enguany estan tots integradíssims perquè han tingut l’oportunitat d’escollir un dels tresors de la vila. Ells sempre han tingut molt clar que l’Aligueta és el seu fort. La seva unitat havia de traduir-se en figures concretes de la nostra cercavila més tradicional. Ells, que són un grup que fa mesos que treballen intensament en l’elaboració del protocol de la festa major amb altres companys d’altres zones del Vendrell, estan molt entusiasmats en aquesta clara voluntat popular de posar fil a l’agulla a una tradició ancestral que fins ara anava de boca a orella. Ells han fet el que la gran massa de gent de tot el municipi demanava: posar-ho per escrit. Els seus òrgans representatius són escollits cada dos anys en una assemblea popular on poden prendre part tots els socis de l’entitat. Segons la normativa vigent, un president no pot estar més de quatre anys seguits al càrrec. Això els ha permès una gran participació de totes les persones que fan possible aquest espai jove.

 

Hem de tenir en compte que ells no reben cap subvenció pública. Sempre s’han negat a aquest tipus de submissió econòmica i prefereixen aconseguir els seus ingressos per altres mètodes. Fins ara eren uns grans professionals de les barres dels concerts i similars que es feien a la vila, però enguany que no gaudeixen de la simpatia dels màxims responsables, ja estan estudiant com recollir finançament per a les seves activitats socials. Són grups alternatius aliens als grans partits difícils de manipular, però tenen clar quins són els bons i els dolents de la política. Persones formades que saben qui els pot donar gat per llebre. Molts els desconeixen, però ells realment estan en relació amb els grups i entitats que estan properes als seus principis o activitats. Això és el més important per a ells; la resta només es palla.

 
Comentaris

envia el comentari