La rèplica al regidor frustrat

Seguint la proposta dels treballadors de l’Ajuntament que van haver de portar al Ple a través dels grups de l’oposició perquè els seus drets comencessin a ser escoltats per part d’un govern local que ha incomplert els drets dels treballadors, vull escriure aquest article parlant una mica del que es va dir i sentir al Ple.

 

Pel que fa a la demanda dels treballadors de l’Ajuntament caldria destacar que crec que s’ha de trobar una solució a aquest problema que van crear el PDECat i PSC amb els seus governs i que, com si es tractés d’una bola de neu, s’ha anat fent cada vegada més gran donat que ells, en comptes d’anar buscant solucions, han anat fent més gran la bola de neu creant més problemes. Aquests partits han oblidat la màxima que ha de tenir un bon govern, que és «No s’està al govern per crear problemes, sinó per trobar solucions». Aquesta màxima no tan sols l’han oblidat, sinó que han anat més enllà afegint més llenya al foc, fins que hem arribat al punt que els ha multat la Inspecció de Treball i que tots els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi pagarem, sense que ningú es faci responsable d’aquest problema. El govern va portar al Ple fins a dues propostes relacionades amb els treballadors. El primer que em sobta és que es faci en aquest Ple i que no hagi arribat abans per part del govern, que queda clar que treballa a remolc del que fa l’oposició.

 

El que és més preocupant és sentir el senyor Kenneth Martínez del PSC dir que que en primer lloc, com a regidor, no té res a veure amb la regidoria de Personal. Crec jo que hauria sigut just que donés la cara la regidora Camila Barnadas. El que encara preocupa més és que aquest senyor parli com si formés part dels grups que presenten la moció i no com el que és, responsable directe del problema, donat que ell és part del govern sancionat per la Inspecció de Treball per vulnerar els drets dels treballadors. Ell és responsable directe que no s’hagi trobat solució al problema intern dels treballadors de l’Ajuntament i ell és responsable directe que aquest problema intern s’hagi polititzat i externalitzat.

 

Des del punt de vista d’un mer espectador en aquest tema, és increïble sentir del senyor Kenneth Martínez que estan frustrats de no trobar solucions als problemes de personal. Frustrat està el treballador que veu reduir el seu sou sense trobar una solució. Ha de ser frustrant per als treballadors veure els polítics que sempre han governat incomplint les més elementals lleis laborals. Ha de ser frustrant veure que hi ha diners per als membres de la nova comissió de seguiment del pressupost i no per a ells. És frustrant veure com els governants gasten els 5 milions d’euros que han rebut l’empresa mixta de l’aigua i que no hi hagi cap partida per pagar als treballadors ni tan sols una part del deute amb ells. Crec que és molt frustrant sentir el senyor Martí Carnicer parlar d’exercici anterior amb un superàvit de 8 milions d’euros, mentre els treballadors no cobren el seu deute. En general, senyor Kenneth Martínez, el govern del qual vostè forma part és l’element frustrador, i per tant, no és possible que a la vegada estigui frustrat.

 

També m’agradaria contestar al senyor Víctor Pérez de Ciutadans dient-li que per formar part de la comissió de pressupost a la qual s’ha sumat el seu grup calia acceptar l’aprovació del pagament d’una factura a FCC per al servei de piscines. Sense fer l’auditoria que es va aprovar al Ple al mes de març, calia acceptar una obra d’un milió d’euros de la peatonalització del carrer de Doctor Robert. Sense veure ni tan sols el projecte, calia acceptar la licitació de la neteja vària sense que posés enlloc que s’havia de fer un informe previ per estudiar si és més viable municipalitzant el servei. I tot això explicat en una cara d’un full innegociable, on en quatre línies es gastaven 5 milions d’euros. Esquerra Republicana va presentar una sol·licitud d’informació que mai no ha contestat el govern.

 

D’altra banda i tenint en compte les paraules del senyor Víctor Pérez i la frustració del senyor Kenneth Martínez, el que hem pogut constatar llegint i rellegint aquest document de proposta de pressupost és que no hi ha ni una línia dedicada a pagar els deutes amb els treballadors de l’Ajuntament, encara que es podria haver destinat una partida per pagar ni que fos una part del deute per part dels que es diuen ‘frustrats’. De les esmenes dels grups que han donat suport al pressupost no n’hem vist cap en aquesta línia, per tant, jo em pregunto: on és la voluntat dels tretze regidors que han votat a favor del pressupost en aquest tema?

 

Ja per acabar vull enviar-li un missatge al senyor Kenneth Martínez, un polític que es qualifica de ‘frustrat’, que el faig extensiu a la resta del govern local PSC, PDECat, Ciutadans i PP, per deixar d’estar frustrats i mostrar voluntat. Vostès que poden i tenen la capacitat d’acabar amb aquesta frustració, destineu una part del pressupost del 2017 a pagar una part que li deuen als treballadors. Això seria una mostra de bona voluntat que fins ara vostès no han demostrat.
Comentaris

envia el comentari