Carta oberta al regidor de Salut de l’Ajuntament del Vendrell

Benvolgut senyor Ferran Trilles, regidor de Salut de l’Ajuntament del Vendrell. De totes les coses que podia esperar com a resposta seva al requeriment de la Xarxa Vendrellenca per a la construcció del CAP del Botafoc, el que menys m’esperava era aquesta resposta —que fa pinta d’excusa de mal pagador més que de resposta sòlida a un plantejament fet per una organització civil del municipi. Nosaltres volem que es construeixi el CAP del Botafoc i la unitat d’hemodiàlisi, que portem esperant des de l’any 2011 sense que cap govern ni governant d’aquesta vila hagi fet res, tret de treure vots. Pel que fa al problema que vostès han plantejat —que es van adonar al febrer de 2016 que el dret de superfície que s’havia concedit a Santa Tecla el 2011 s’havia extingit—, he de dir-li que la Xarxa Vendrellenca ja ho apuntava l’octubre de 2016, quan van presentar la proposta de moció als grups del Ple, aquesta que vostè ni tan sols es va dignar a contestar-nos encara que fos per dir-nos que era impossible tirar-la endavant. No obstant això, creient que és possible que a la seva regidoria no s’assabentessin fins al febrer de 2016 de l’extinció del dret de superfície, caldria dir-li que es van adonar quan es van veure obligats a mirar els papers d’aquest projecte. Ho van haver que tirar endavant esperonats per la Xarxa Vendrellenca a través del grup Si es Pot però no perquè la vostra regidoria o el seu partit tingués voluntat de tirar endavant aquesta proposta —tot i que fins i tot el nostre batlle, aquest senyor que ha guanyat totes les eleccions en què s’ha presentat des del 1979, ho portava en el seu programa electoral i que va ser un alcalde del PDECat, el senyor Benet Jané, qui va posar la primera i única pedra.

 

I és que vist el que ha dit a la televisió del Vendrell —en què assegura que el primer interessat perquè es construeixi el CAP del Botafoc és l’Ajuntament—, mirant-ho de forma objectiva, em sobta que s’hagin adonat que s’havia extingit el dret de superfície el febrer de 2016, perquè vostè és regidor de Salut des del juny de 2015 i jo no he sentit mai que parli d’aquesta construcció abans de l’octubre de 2016. És a dir, vostè s’ha adonat d’aquest problema vint-i-un mesos després de ser regidor de Salut. És per aquest motiu, penso jo, que si l’Ajuntament estava interessat a construir el CAP, el nostre batlle ho portava al programa electoral i segurament van aconseguir algun vot amb això. La pregunta que jo em faig i que vostès haurien de contestar és: per què han esperat que la societat civil a través de l’oposició proposi la construcció del CAP del Botafoc? Em podria explicar vostè com és possible que el nostre alcalde, que ho és des de l’any 2012, es recordi d’aquesta construcció en el període electoral entre el març i el maig de 2015 i després una vegada constituït nou govern no torni a parlar d’aquesta necessitat?

 

En definitiva, i donat el menyspreu a la feina de la Xarxa Vendrellenca, ja que no ens respon a res del que li hem demanat, el que he de dir-li, senyor Trillas, fent una mirada objectiva d’aquest problema, és que si el PSC o el PDECat haguessin tingut voluntat de tirar endavant aquest projecte en aquesta legislatura per no anar més enrere, possiblement al desembre d’aquest any ho podrien haver inaugurat. Si el juny de 2015, quan van formar el govern, haguessin parlat amb la Xarxa Tecla per tirar endavant la seva construcció, segurament s’haguessin adonat de l’extinció del dret de superfície molt abans, i això ja hagués quedat resolt. I ara vostè i el nostre batlle estarien mirant-se les obres, que entenc que ja estarien iniciades i possiblement quasi acabades, per tal de preparar la inauguració. No obstant això, en comptes de fer-ho, no van fer res per tirar endavant el projecte fins que la societat civil els ho va demanar l’octubre de 2016, i el que fan ara és donar excuses de mal pagador a un problema que els ciutadans i ciutadanes del Vendrell patim des de 2008. Aquesta és la trista realitat. Jo penso que mai no han tingut interès real per tirar endavant la construcció del CAP del Botafoc i la unitat d’hemodiàlisi perquè han tingut temps i oportunitat de fer-ho i per voluntat pròpia, no han fet res.

 

Per tot el que he exposat, li recomano, senyor Trillas, una mica més d’humilitat a l’hora de parlar de la gent que treballa sense rebre res per tenir un millor Vendrell. Li demano que respecti i posi en valor la feina de la Xarxa Vendrellenca i el que és més important, que vostè i el nostre batlle demanin disculpes als ciutadans i ciutadanes del Vendrell perquè si no tenim CAP i unitat d’hemodiàlisi, és perquè vostè i la resta de l’equip de govern, a més de fer malament la feina, no han mostrat mai cap voluntat per tirar-lo endavant, més enllà de fer-lo servir a les campanyes electorals per rebre vots.
Comentaris
La riallera
Més ben explicat impossible, ha quedat claríssim.
ppet
El Vendrell ha perdut fa temps la capitalitat de una comarca gracies a baix nivell del Consistori. Té una visió de poble, on està per exemple el Projecte 2000 que enllaçava el nucli urbà amb les platges. Mentre tant Calafell ens pren capitalitat, turisme i riquessa.

envia el comentari