Carta al regidor de Transports de l'Ajuntament del Vendrell

Estimat regidor de Transports de l’Ajuntament del Vendrell, senyor Kenneth Martínez. Davant la manca de resposta als correus electrònics i a les instàncies que li hem fet arribar, a través d’aquestes paraules em dirigeixo a vostè públicament per parlar de transport urbà. Com a ciutadà de la vila del Vendrell estic enormement satisfet de la tasca que està portant a terme al capdavant de la regidoria, ja que en les últimes setmanes estic veient que des que vostè és regidor de Transports ha aconseguit canviar el discurs del govern local en aquesta matèria. A més, hem passat d’un missatge del nostre batlle dirigit als ciutadans a fer reunions de regidors de barri; hem passat de sentir el senyor Martí Carnicer dient que «no és obligació de l’Ajuntament donar servei de transport» a començar a trobar solucions als problemes estructurals i infraestructurals que vostès mateixos van crear a la legislatura passada amb la reestructuració del transport.

 

No obstant això, m’agradaria recordar-li que tot el que veig del que s’ha fet fins ara són les solucions que ha presentat la ciutadania a la regidoria. I és llavors quan em pregunto com a ciutadà del Vendrell: què és el que vostès com a polítics i els tècnics aporten per trobar solucions als problemes del transport urbà si al final som els ciutadans els qui denunciem els problemes i escrivim les solucions? Com és possible que tot això que mai no s’hauria d’haver donat com a problema, s’hagi creat? De quina manera vostès han dirigit aquesta regidoria a la legislatura passada perquè hi haguessin parades al mig de rotondes o al voral de la carretera sense accessibilitat?

 

En definitiva, senyor Martínez, crec que si hem arribat a aquest punt en el transport urbà, és per la deixadesa dels governs dels quals vostè mateix ha format part. Vostè ha estat part activa de crear aquest problema en un municipi tan necessitat de transport. Li vull recordar que és de vital importància per la fisonomia que té el nostre municipi ple d’urbanitzacions i dividit entre barris d’interior i barris marítims. Aquesta divisió —i mala connexió— és culpa, entre d’altres, del senyor Martí Carnicer que ho va permetre cada vegada que guanyava les eleccions, des que es va presentar a les primeres l’any 79.

 

He de dir-li que segurament, senyor Martínez, que d’aquí a un temps dirà que vostè i el seu equip de la regidoria han millorat el transport urbà. Va ser vostè mateix i la gent de la regidoria de Transports, però, els qui van deixar en precari la situació, qui va permetre que aquestes parades estiguessin mal situades, i els qui van deixar en precari el servei. Ara s’estan arreglant, però no perquè això formi part d’un pla estructurat de millora pensat i dissenyat pel seu partit, sinó perquè la mateixa pressió de la ciutadania ha aportat les denúncies i les solucions que estan servint per fer la feina que la regidoria de Transports hauria d’haver fet.

 

Ja per acabar aquesta carta oberta que m’he vist obligat a escriure davant la seva absoluta falta de comunicació —ja que no contesta res del que li enviem—, li diré que els queda molt de camí per arreglar en matèria de transport urbà: hi ha urbanitzacions sense transport, abandonades per la seva regidoria i d’altres que tenen un transport precari; parades sense marquesina, i marquesines sense parada; i uns horaris d’autobús dolents que fan del transport urbà una eina inutilitzable per als ciutadans i ciutadanes de la nostra vila.
Comentaris

envia el comentari