Se'ns ha escapat

Primark va obrir ahir, 14 de juny, la seva primera botiga a la demarcació de Tarragona. Un local de més de 4.200 metres quadrats que ja dona feina a 150 persones, en gran part aturades i altres sense experiència laboral prèvia. Els seus responsables preveuen que passaran per l'espai del Parc Central al voltant de 3.000 persones cada cap de setmana.

 

Des que la notícia va esclatar, són molts els defensors i molts altres els detractors. Protegir el comerç local, no promoure consumisme... Són nombrosos els arguments que utilitzen aquells qui no el veuen amb bons ulls però la realitat parla per si sola: milers de persones esperaven ahir a les portes de l'establiment d'origen irlandès durant hores i hores amb l'únic objectiu de ser dels primers a comprar-hi.

 

La marca de roba 'low-cost', capaç de moure centenars de compradors dia a dia, es va decidir ja fa mesos per Tarragona. No és cap sorpresa, també ho ha fet el gegant suec del moble, Ikea, que començarà a fer-se realitat en els pròxims mesos. Se'ns han escapat. Reus, capital comercial, que ha anat deixant morir a poc a poc el negoci local tèxtil i on Inditex ja regna en aquest sector. Ara que la Fira ja ha fet mal al comerç del centre, què hagués provocat un Primark al Parc Sant Jordi.

 

No se m'escapa, des de l'Ajuntament han fet l'impossible per aconseguir que els irlandesos es fixessin en la capital del Baix Camp però les condicions del Parc Central els han convençut. Ara, si realment apostem pel Reus del centre, de passejar, de gastar en negocis a petita escala, fem-ho de debò, no deixem que un Primark o un Ikea ens obligui a agafar el cotxe i marxar a comprar a la capital.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris
Di fraias
Baia, hahora que no lo teneis deciis que hapostais por el pequeño comercio y de proximidad. Pues xk hicisteis la fira?? Poco a Poco tgn va espavilando
Ana
Di fraias A ti se te ha escapado el diccionario.

envia el comentari