Reflexions sobre l'illa de vianants

De sobte, el nostre Ajuntament ha decidit que hem sortit de cop de la crisi econòmica a la qual estem sumits, i a so de bombo i plateret es comencen a anunciar, per al nostre municipi, obres faraòniques que renovaran el centre de la vila amb la construcció d’una illa de vianants al carrer del Doctor Robert, o que crearan un sentiment d’unitat de la gent dels barris marítims amb la gent del nucli interior fent l’obra del Tabaris que alguns veïns de les platges van titllar de ser només «xapa i pintura».

 

Mentre el nostre govern inverteix un munt de diners en aquestes obres faraòniques dignes de nou-rics amb uns diners que no tenen, ens trobem que altres indrets del municipi segueixen estant abandonats després d’estar a les portes de complir 130 anys: el pont de França construït per la Diputació de Tarragona i inaugurat l’agost del 1888 i que el 2018 portarà a sobre dels seus fonaments 130 anys d’història és un exemple, i el portal de Pardo, única porta en peu de l’antiga muralla que rodejava la vila a l’edat mitjana, que està coronat per un palauet d’estil renaixentista construït per Bernat Nin a la primera meitat del segle XVI és un altre exemple. Sobre els fonaments de la seva arcada pesen més de 500 anys d’història, i entre altres fets, les seves pedres són testimonis muts dels afusellaments dels carlins del 4 març del 1874. Aquests dos elements conformen l’eix històric del Vendrell, i que estan a banda i banda del que una vegada es va dir carrer del Pou i que ara es diu carrer de les Quatre Fonts, on al segle XIX hi havia les fonts que li donaven nom, que van ser derruïdes amb la construcció el pont de França.

 

És trist veure que el govern local abandona la nostra història i deixa que aquestes pedres que tanta gent il·lustre han vist passar segueixin plenes de pintades i envoltades de brossa mentre s’omplen la boca parlant de la marca Vendrell i dient quines són les meravelles de la nostra vila. És difícil que un turista vagi a la zona comercial a comprar i entengui que tenim parcs i zona de vianants mentre abandonem el llegat històric de la nostra vila, que crec que mereix el respecte dels nostres governants. No podrà dir el nostre batlle que no sap de què parlo, donat que l’Ajuntament de Vendrell té plaça reservada en aquest lloc.

 

D’altra banda i ja per acabar, m’agradaria tancar aquesta petita reflexió en clau d’article dient que potser no hi ha diners per arreglar l’eix històric de la nostra vila. Potser aquesta idea meva és una mica esbojarrada, i per això no els interessa als nostres governants. Per això vull tancar aquest escrit fent-los una proposta cabdal. Els proposo que si els sobren unes quantes pedres de la zona de vianants, les col·loquin a aquesta vorera que tenim virtual davant de la calçada del Centre Cívic per dotar-nos a tots d’un pas amb seguretat.
Comentaris

envia el comentari