Distrets amb les banderes

Qui dia passa anys empeny i mentre anem «cremant etapes» de l'anomenat «procés» —ara per arribar a un segon referèndum—, bé que ens hem d'entretenir. Per això, des dels diferents partits polítics i entitats com l'ANC ens segueixen oferint teatrets perquè estiguem ben distrets i no decaiguin els exaltats ànims, tal els d'un com els de l'altra cantó de la balança.

 

Així, l'últim ple de Calafell va estar monopolitzat per l'incident de les banderes estelades penjades abans de Sant Jordi a diferents fanals del municipi. Al Vendrell aquestes banderes ja fa temps que hi onegen i, de grat o per força, tothom s'hi ha acabat acostumant. Però a Calafell la testosterona en aquest tema segueix ben alta. Des que l'actual govern va prometre, a principis de mandat, que no toleraria estelades a la via pública — fruit del pacte amb C's posteriorment trencat — que la situació s'ha convertit en un «a veure qui pot més».

 

L'ANC va decidir marcar territori abans de Sant Jordi, per deixar clar que a Calafell també hi ha independentistes. Però al regidor del PP Juanjo García, responsable de via Pública, li va faltar temps per retirar-les totes, unes poques hores de fet. El contraatac independentista va ser en forma de moció presentada —i aprovada— per les forces afins (ERC, CUP, PDECat) demanant que l'Ajuntament no retiri cap més bandera, i aprovada al ple. Però PSC i PP no es van deixar aixafar i van dir que ja podien dir missa.

 

Ara l'ANC avança que seguiran penjant banderes, i Juanjo García els respon que les seguirà traient. I així anem passant els mesos, amb el regidor de C's traient fums pels queixals davant l'amenaça secessionista i un regidor d'ERC apuntant que a Espanya no hi ha tants patriotes com a Catalunya. I així tothom entretingut fins que arribi el segon referèndum, i després el tercer o el que calgui...
Comentaris

envia el comentari