La cocapitalitat de la vegueria, a debat

Crec que és interessant posar sobre la taula que una de les qüestions que planeja sobre la creació de la vegueria del Penedès és el model de capitalitat que volem per al territori. Des del meu punt de vista, la proposta presentada pel PDECat de tenir una capitalitat compartida és una aposta encertada en la forma perquè defineix clarament l’esperit de treball conjunt a través del repartiment d’espais de decisió, que com no pot ser d’una altra manera, servirà per treballar conjuntament per una vegueria liderada entre tots.

 

No obstant això, abans de posar-nos a treballar en el model de repartiment d’espais de decisió política i administrativa a través del repartiment que pretenien els membres del PDECat amb aquesta moció de capitalitat compartida que van presentar, el que haurien de fer és seguir construint la vegueria des de la base i amb el consens d’una majoria qualificada d’entitats, de partits polítics i representants de la societat civil per tirar endavant una proposta de vegueria del Penedès que tingués el màxim suport en tots els seus àmbits.És per això que no vaig veure cap sentit tirar endavant una proposta política d’aquesta magnitud sense comptar amb un debat previ i un ampli consens de tots, i per això escric aquest article.

 

Pel que fa a les reaccions dels membres del PDECat de la vegueria, a vegades caldria reflexionar sobre les coses que es diuen des dels càrrecs institucionals. M’agradaria recordar que nosaltres hi vam votar en contra, no per portar-li la contrària al PDECat, sinó que el nostre partit creu que això s’ha de treballar més a fons i s’han d’assentar les bases d’una vegueria on hem d’entendre’ns entre tots per tirar-lo endavant, i és per això que com més gent hi estigui d’acord, millor.

 

El que haurien d’explicar els membres del PDECat és per què ni tan sols van posar sobre la taula aquesta proposta a la gent del Vendrell abans de portar-la al Ple; d’això no van parlar. I a la vegueria, com amb tot el que es vol des de la política, del que es tracta és de parlar, perquè la política es construeix sobre la base del debat del consens de totes les parts i de la suma de molta gent, i això no és possible quan el que es pretén és fer-se la foto. Per tancar aquest article diré que si tots estem disposats a treballar per construir un país nou al cor de la vella Europa entre tots, no veig per què aquesta proposta no es pot aplicar a la vegueria, i en comptes de repartir-nos cadires, parlem i treballem per consensuar entre tots la proposta de territori. 
Comentaris

envia el comentari