Cadira a qualsevol preu

La política de Reus mai no ha estat massa avorrida. Aquests dies, però, el moviment, les propostes i les actituds dels set partits amb representació a l'Ajuntament estan essent de pel·lícula. Un resum: PSC pacta amb govern els pressupostos, la seva assemblea els hi tomba, Carles Pellicer convoca qüestió de confiança i, el mateix dia, la CUP proposa una moció de censura, els socialistes no es tanquen en banda i avui, finalment, es treuen la careta: volen governar, sigui amb el soci que sigui i a qualsevol preu.

 

L'alcalde s'ha sortit amb la seva, ja té els pressupostos en tràmit de ser validats. La CUP no perd l'esperança, tot i que sap que els números no surten i que serà ben difícil trobar un consens. ERC no es mulla i Ara Reus, sense sorpresa, fidel a Convergència. Partit Popular i Ciutadans, en la seva línia. Però, i els socialistes?

 

El problema del PSC és intern. El grup municipal arriba a acords de governabilitat que l'executiva els tomba; desacreditant la seva feina. Semblava que el «rentat de cara» apartant a Francesc Vallès i col·locant a Andreu Martín recuperaria la confiança dels socialistes però el primer secretari poc pot fer sol. I amb el discurs del plenari d'aquest dimecres ho han deixat clar: Martín no té suport dins la formació.

 

De fet, el líder del PSC a Reus ho ha evidenciat durant la seva primera intervenció: volien entrar al govern de Carles Pellicer. L'històric socialisme reusenc fent costat a Pellicer, increïble. Però no, més tard, a través de tuits del partit, han matisat: volen parlar amb tothom, no tanquen cap porta. En què quedem? Ja us ho dic jo, el que importa és la cadira, i si els números no permeten fer realitat una moció de censura, no queda cap altra via. Sé que és lluny, però comença el compte enrere perquè els reusencs diguin la seva el 2019 i comprovarem si la caiguda encara fa més pendent que en les anteriors eleccions municipals.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris
A favor, muy a favor, de un gobierno de izquierdas en Reus entre el PSC, ERC y la CUP. Esto ha sido posible en Badalona y no veo por qué no hacerlo en Reus. Y en contra, RADICALMENTE EN CONTRA, de que NADIE del PSC Reus se ponga a las órdenes de Pellicer ¡Bajo ningún concepto!
Sergi
Bona reflexió, pero poc profunda, la clau: 40.000 euros anuales, més juntes, més asistencies consells, més plens m., més endolls, i més i més previlegis, tot plegat, per donar poca o nula rentabilitat de benestar i nula prosperitat a la Ciutat de REUS, per cert quants calers val aquest pacte? Salut i dignitat
P
Tot per una cadira. Patètica l'actuació del Sr. Martín al ple d'ahir. Potser l'anterior portaveu socialista no va marxar, el van empènyer. Que només us mogui un sou, un càrrec i una foto, feu oposició com s'ha de fer. No us votaré mai més, sou ridículs.
Arnau
La CUP no ha proposat cap moció de censura.

envia el comentari