Què passa amb els pressupostos?

No tinc gaire clara quina era la intenció inicial dels socialistes. Després de diverses setmanes de negociació amb el govern, van aconseguir una proposta de pressupostos que, si bé no trobaven perfecta, incloïa la majoria de les seves peticions. Tenien sobre la taula la possibilitat d'incloure encara més punts dels que ja havia acceptat Carles Pellicer, però no.

 

Els regidors del PSC han estat incapaços de convèncer els seus. De fet, el mateix Andreu Martín reconeixia que el document en què havien estat treballant era molt millor que els pressupostos que, quasi segur, es prorrogaran aquest divendres. Però res no va ser suficient per canviar el punt de vista de l'executiva.

 

Al voltant dels pressupostos, a part de la manca d'entesa entre el grup municipal i els militants socialistes, em sorgeix un altre dubte. El govern amaga un as a la màniga? El cert és que, des que els de la plaça del Castell van anunciar el seu posicionament definitiu, els regidors han engegat una campanya per fer públic el que comportarà la no aprovació de l'expedient.

 

Mitjançant vídeos, declaracions en rodes de premsa i publicacions a les xarxes, el govern ha anunciat que barris com Immaculada i Sol i Vista es quedaran sense reformes, que la programació de la Capital de la Cultura Catalana no podrà incloure tots els projectes o que no s’augmentarà la partida de Serveis Socials un 14,5%. Farà falta ara veure si realment tenen una opció amagada que veurà la llum divendres o si hauran de posar els peus a terra i reformular les seves intencions per adaptar-les a les xifres de l’any passat.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat
Comentaris
Sergi
Venuts, i bona relació amb l'Arrimades, senyors i senyores, els presupuestos serán aprovads, " error/ omisió" per ciutadans, teatre i vergonya de CIU&ERC&RES.

envia el comentari