En favor de TV El Vendrell

Últimament ha coincidit que, des de diferents sectors, s’han aixecat crítiques a la televisió local del Vendrell. Unes crítiques que, tot i que a vegades es disfressen de retrets a aspectes periodístics, tenen la majoria de cops un rerefons polític, amb l’argument tan sentit que fa referència a per quina raó l’Ajuntament ha de destinar una quantitat de diners concreta a la ràdio i la televisió locals quan hi ha tantes mancances al municipi.

 

A banda de la demagògia d’aquest argument, potser cal trencar una llança a favor de la televisió local i dels qui hi treballen amb tota professionalitat, i dir que la seva existència SÍ que és necessària al municipi. Molts col·lectius, entitats, clubs esportius o associacions tenen ressò gràcies a la televisió local, i hi poden donar a conèixer la seva activitat amb tota llibertat.

 

A més, la televisió s’esforça a cobrir el màxim d’actes possibles, amb una agenda al cap de setmana que, de tan plena com està, es fa pràcticament impossible d’arribar a tot arreu. Argumentar que només la mira una part de la població és tan absurd com si algú digués que l’Ajuntament no hauria de gastar ni un duro en el transport públic perquè l’usa molt poca gent.

 

Respecte a l’intervencionisme o la tutela que pugui tenir el govern actual sobre el mitjà, desconec amb profunditat el tema, però crec que tothom qui hi vol dir la seva ho pot fer i mai se li ha dit que no. A més, cal recordar que abans de les últimes eleccions municipals, RTV el Vendrell va coorganitzar un debat —junt amb aquest mitjà— on es va donar veu a TOTS els partits que es presentaven, tinguessin o no representació al consistori. A pocs llocs es va poder veure això, i dubto que fos el model de debat preferit dels partits que governaven en aquell moment.

 

No té massa sentit entrar en les crítiques que es fan pels inserts i els talls de veu que es posen a les notícies perquè, precisament, això és fer periodisme, fer una síntesi i decidir què entrarà i què no. Després, aquells que més dards llencen contra la TV local són els que ràpidament volen que aquesta cobreixi els seus actes. És sabut que a la RTV el Vendrell hi ha certs temes que caldria tractar per millorar la seva eficiència, i que fa temps que els diferents governs deixen de banda. Però apuntar que la solució és la seva liquidació no podria ser més erroni.
Comentaris
Cristina
Totalment d'acord amb tu Marc, es pot dir més alt però no més clar.

envia el comentari