La Vila i el Llibre

Montblanc es prepara per a un altre cap de setmana d'esdeveniments. En aquesta ocasió però, serà nou. Després de l'èxit de les fires de tardor dedicades als Clicks, la ceràmica artística i la gastronomia i vi de la Conca i la proposta d'estiu que ens endinsa al món dels Lego, la capital de la Conca necessitava una proposta cultural.

 

La vila ducal serà la tercera Vila del Llibre de Catalunya, un títol que ja ostenten Bellprat i Cervera. A Montblanc li ve com fet a mida: a menys d'un mes de Sant Jordi, el municipi es convertirà en l'avantsala de la jornada de referència del món literari i editorial del país. L'organització —Ajuntament de Montblanc i l'equip de viladellibre.cat— aspiren a convertir la capital de la Conca en, almenys, la Vila del Llibre de referència al Camp de Tarragona. El cert és però, que algunes de les primeres espases del sector faran parada aquest cap de setmana a Montblanc.

 

«No parem mai», «sempre hi ha una cosa o altra els caps de setmana», sentim habitualment pels carrers. I és que l'activitat a Montblanc és frenètica. Si bé és cert que la vila ja compta amb grans esdeveniments culturals com la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, que té, inevitablement, un alt component festiu o bé la Setmana Santa, a mig camí entre la cultura i la religió, el calendari montblanquí no recollia cap proposta 100% cultural en tota la seva dimensió. La vila del llibre arrodonirà, i esperem que sigui per molts anys, aquesta agenda tan i tan rica d'activitats i ho farà fomentant la lectura, el coneixement i la diversitat. Benvinguda Vila del Llibre!
Comentaris

envia el comentari