Algú ha fallat

És dimecres al matí i a primera hora rebo un correu electrònic. L'alcalde vol comparèixer per defensar-se de les últimes informacions que han aparegut als mitjans de comunicació. La Guàrdia Civil investiga un possible finançament de la campanya electoral de la ja històrica CiU per part de Traiber. Carles Pellicer ens convoca «d'urgència» a les dotze del migdia. El batlle actua com a defensor del seu partit i dels qui governaven el 2011 a Reus, amb ell al capdavant.

Durant la trobada, insisteix a negar qualsevol vinculació entre Márquez i Convergència tot i que accepta haver mantingut un parell de reunions amb el gerent de l'empresa de pròtesis ja quasi mundialment coneguda. Després d'això i de quatre «bones paraules» cap al seu equip de govern —que no ha estat convidat a la roda de premsa per fer-li costat— sembla que, de moment, hi ha treva fins a pròximes actuacions policials i judicials.

Però no, res d'això. Precisament un dels seus socis, ERC, pren la iniciativa i convoca els mitjans amb una hora de marge i sense avís previ a l'alcalde. Les republicanes aprofiten per atacar el paper de Pellicer, tant perquè no els ha donat «cap explicació» després de les diverses acusacions com per parlar en nom del govern a la roda de premsa. Alguna cosa no va bé, el que se suposa ser l'equip que pren les decisions pels ciutadans a la ciutat està desfet, almenys, en aquest sentit. Ha estat una mostra clara de falta de comunicació.

No em refereixo que hagin d'anar tots a una, és evident que els tres partits no poden remar sempre en una mateixa direcció. Però en aquest cas crec que per un costat i per l'altre alguna cosa ha fallat. Si l'alcalde vol parlar en una sala de premsa i en nom del govern, pot convidar els portaveus de la resta de partits que el conformen. I, per l'altre, no veig la necessitat que regidores expressin la seva molèstia a través de la premsa i no parlant directament amb el que, se suposa, és el seu company, almenys aquest mandat. En definitiva, una conversa que podria haver-se mantingut en despatxos, a diferència de moltes altres.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris

envia el comentari