La veritable joia de la corona

Els reusencs ens omplim la boca de parlar de l'Hospital Sant Joan, al qual molts reconeixem ja com la «joia de la corona». Ens oblidem, però, de l'empresa municipal més rendible de totes. Aquella que sembla una més del conglomerat, que no ocupa quasi titulars però que exemplifica clarament la dita «de mica en mica s'omple la pica», realitzant millores any rere any finançades pels seus propis beneficis.

 

Parlo de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, la branca de l'Ajuntament que s'encarrega de la gestió del Tanatori, del Crematori i del Cementiri. No vull entrar en l'interessant debat dels preus que demana pels serveis funeraris però crec que és important recordar entre tant rebombori per la situació que traspassa l'hospital, que hi ha potes del consistori que se sostenen per si soles i que, com Aigües de Reus, fins i tot ajuden a d'altres a sobreviure.

 

Fa un parell de dies que han engegat les obres de l'exterior del Tanatori, un canvi que aportarà visibilitat i accessibilitat a l'edifici que, a hores d'ara, s'amaga darrere una àmplia vegetació a la plaça de Pablo Picasso. Després de la construcció del crematori, la reparació de diverses tombes del cementiri o la creació d'altres de noves, la direcció d'SFR s'ha decidit per la millora de l'exterior de l'edifici que aixopluga les sales de vetlla i una capella. El que és clar és que aquesta modificació serà un punt encara més positiu.

 

Són millores que, a poc a poc, han mantingut el Cementiri General de la ciutat com un de referència i que han situat l'empresa com la pública més rendible de la capital del Baix Camp, tot i la recent obertura de la seva competència directa a Reus. La meva intenció no és jutjar la gestió, les seves inversions, ni les tarifes que ofereix, simplement reconèixer que quan alguna cosa va rodada, també està bé fer-ne esment.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris
Anton
Carla, et dono les gràcies. No es habitual que parlin be del servei i la gestió que fa "Serveis Funeraris Reus i Baix Camp", mes que res per que, com tu be dius, passa una mica desapercebuda, i això ens fa sentir sovint en l'oblit, a tots els que hi treballem, tot i formar part del conglomerat d'empreses municipals del Ajuntament de Reus. Amb això, tampoc demano cap protagonisme, potser es millor que seguim el nostre tarannà, de servei a la ciutat i al ciutadà!!

envia el comentari