Formació en elaborar diagnosis

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquesta setmana la diagnosi que ha de servir de base per impulsar el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupació (2017-2022). Aquesta ha de ser l’eina que permeti a la comarca sortir de la delicada situació de precarietat laboral i manca de feina que hi ha. Una diagnosi que ha servit per definir els principals problemes que tenim, que giren al voltant de la manca de formació, manca d’infraestructures i la necessitat d’atraure més empreses al territori.

 

A partir d’aquesta diagnosi es faran unes comissions sectorials d’on n’han de sortir les accions concretes per solucionar l’actual situació. Aquesta primera part està clara i l’hem sentida moltes vegades. A partir de la segona part és on, aparentment, sempre ens encallem. Perquè portem ja molts anys escoltant diagnosis de tot tipus que, més o menys, sempre arriben al mateix lloc, però no s’acaben de veure quines són les accions que es fan després per revertir el problema.

 

A l’octubre del 2014, l’anterior govern del Consell Comarcal ja presentava un projecte per fer una diagnosi treballada entre la comarca i els principals ajuntaments. Com tantes vegades, és de suposar que el final del mandat, el 2015, devia aturar el procés, que s’ha hagut de començar de nou. En els últims anys hem vist una gran quantitat de diagnosis que ens han de dir com estem i cap a on hem d’anar.

 

L’Observatori de la Convivència del Vendrell n’havia de fer un que es va publicitar a tort i a dret i que, amb el canvi de mandat, va desaparèixer completament. Sobre el tema del reciclatge hi deu haver tal quantitat d’estudis —locals i comarcals— que deuen omplir armaris sencers d’ajuntaments i consells.

 

Un dels punts que es destaquen de l’actual diagnosi del Consell Comarcal és el de la formació de l’FP Dual, perquè els joves de la comarca es formin de manera adequada i puguin treballar a les empreses que han de venir als polígons de la comarca. Jo crec que es podria fer un mòdul d’FP especialitzat a fer diagnosis i plans estratègics. Cada mandat es donaria feina a un bon grapat de baixpenedesencs, si més no.  
Comentaris

envia el comentari