Política reduïda a l'absurd

La política d'alguns partits depèn directament del procés i de totes les conseqüències i temàtiques que hi estan vinculades. Si no és la llengua que s'usa a les administracions, és l'idioma dels senyals de trànsit, i si no és una adhesió a una entitat sobiranista, és una estelada. La feina de Ciutadans, a Reus i a tot l'Estat espanyol, es resumeix en això.

 

A la capital del Baix Camp, però, és exagerat. Al principi podia semblar una qüestió d'estima pel castellà i la seva cultura, però a hores d'ara les mocions, propostes i peticions que els taronges s'encarreguen de fer al consistori van poc més enllà d'això. Més aviat, ni això.

 

A Reus, el partit liderat per Juan Carlos Sánchez, ara s'ha capficat amb una bandera que els mateixos Bombers de la Generalitat han penjat al seu parc. Han portat la petició a la delegació del govern de Tarragona per aconseguir que l'estelada deixi d'onejar a dalt de l'edifici. Postureig. Algú troba la utilitat d'aquesta acció?

 

Sí, no se m'oblida que, com predica Albert Rivera, lluiten contra l'atur i la corrupció —populisme barat. Són nous, no tenen rerefons i això els hi juga a favor. De moment, al Consell Comarcal del Baix Camp, mentre la CUP ja ha començat a «aixecar catifes», els seus dos consellers han fet poc més que «amenaçar» amb accions legals si es penjava una estelada. El dia que el procés, per mal o per bé, acabi, hauran de buscar una nova justificació per a la seva política. Mentrestant, els està sortint rodó.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris
Marc
El artículo se desvincula del tema echando por tierra la labor de otros, de forma intolerante. Podrían escribir del tema personas sin ánimo de ensalzar a los mismos.. pero mi comentario será censurado como todos los que no pongan (visca Catalunya lliure) y esas chorradas sin sentido.
Karles
Per què no us dieu "Diari de la CUP"? Quanta imparcialitat, quin diari més exemplar. Valtrus sí que sou postureig total i barat
Luisa
Si quieren expresar su patriotismo que pongan una bandera catalana, no una que es anticonstitucional. Es el equivalente a la bandera española con el pollo, fomenta el odio, es que no os dais cuenta???
Jaume
La bandera del pollo no és l'equivalent, de fet la bandera del pollo i la constitucional són la mateixa. en essència. En tot cas, ningú va haver de patir una dictadura de 40 anys ni fussellaments amb l'estelada.

envia el comentari