Així no, Reus Deportiu

En principi, aquest article d'opinió havia de parlar estrictament d'hoquei. Havia de ser la típica valoració després d'un intens cap de setmana de Copa del Rei, amb un gran Reus Deportiu La Fira que es va quedar —de nou— a les portes d'aixecar un títol. Després de la derrota contra el Barça, però, es va produir un lamentable fet que, crec, es mereix dedicar-li quatre línies: sorprenentment, l'entrenador roig-i-negre es va negar a atendre la premsa reusenca per realitzar l'habitual valoració de l'enfrontament.

 

El fet és greu per diversos motius. Primer, perquè es tracta d'una decisió arbitrària. EsportsdelCamp.cat i Canal Reus TV, no. A Televisió de Catalunya, cap problema. Això sí, quatre paraules ràpides i fora, no fos cas. Cap mitjà que cobreix habitualment el Reus ha pogut tenir declaracions del tècnic després d'un dels partits més importants de la temporada. Des del naixement d'EsportsdelCamp.cat, aquest mitjà ha cobert presencialment les quatre Copes que s'han disputat. A Lleida, Blanes, Reus i Alcobendas. En totes elles, ens hem pogut fer ressò de les reaccions dels protagonistes. En totes, fins aquest diumenge, quan Mariotti i el mateix Reus van decidir que no, que no parlaria. El motiu? Perquè no té l'obligació de fer-ho, van dir. 

 

Podríem parlar de la falta de respecte cap a la premsa que això representa, però en els temps que corren, ja ens hem acostumat a veure com els pals gairebé sempre se'ls emporta el missatger. Més greu, al meu parer, és la falta de respecte que això representa de cara a l'afició. Una afició que, majoritàriament, s'informa de l'equip mitjançant la premsa local. Una premsa local que es va quedar sense poder parlar amb Mariotti. Al final, però, no es tracta dels mitjans. No ens enganyem, les valoracions dels tècnics interessen a quatre gats. No ho cobrim perquè representi milions de visites i audiència. Si ho fem, és perquè ens agrada aquest esport, volem donar-li difusió i, almenys, aquests quatre gats tinguin la possibilitat d'escoltar l'entrenador del seu equip. Però sí ja ni ens importa aquest reducte d'aficionats, malament rai. 

 

Mariotti es va equivocar. La cara s'ha de donar sempre, també —sobretot— quan es perd. Ara bé, tenint en compte que eren els moments posteriors a la dolorosa derrota, es pot arribar a entendre que l'italià no tingués ganes de parlar amb la premsa (tot i fer-ho per alguns i vetar-ne uns altres). En calent, tothom pot equivocar-se. El que no pot ser és que no hi hagi ningú al club que foti el crit el cel i posi una mica d'ordre. De debò no hi ha ningú que intenti evitar que la imatge del club es vegi perjudicada? No només això, sinó que a sobre, el club justifica la decisió del tècnic! És lamentable que, una vegada més, siguin els jugadors qui hagin de donar la cara. Com si no ho fessin ja cada cap de setmana.

 

Al capdavall, però, aquesta directiva ho ha apostat tot a aquest grup de jugadors. S'ha passat de l'«Apostem per la base» (una aposta que no es va acabar de creure ningú) a confeccionar un equip amb fitxatges potents. Celebro que el club torni a realitzar incorporacions de renom per lluitar de tu a tu amb el Barça, però sorprèn aquest gir de política. Estem en any electoral i suposo que s'ha d'arribar a les urnes amb un títol com sigui. I tenen la sort que aquesta plantilla té molta qualitat individual. Moltíssima. A base de talent, Marín, Casanovas, Henriques, Torra, Platero, Salvat, Rodríguez i companyia s'encarreguen de tirar del carro i tapar bona part del desgavell. La Copa en va ser un exemple. Malgrat no crear ni una sola jugada de pissarra, es va estar a punt de guanyar el títol. Els jugadors han donat motius perquè l'afició somiï en coses més grans en un futur pròxim, però cal que el club es posi a seva l'alçada. 
Comentaris
Enric
Crec q teniu molta raó en el fet en si, no trobo correcta l'actitud de l'entrenador. Però perdeu la raó quant acabeu l'article amb atacs que no tenen res a veure i llavors es veu una mica el llautó
Jordi
A la web del Reus Deportiu donen una versió que no té res a veure amb el que dieu aquí
Llauto
Llauto a tu company. Pot ser algún familiar teu es presenta a les properes eleccions al club.... com a mínim a alguna reunió ha anat. Tot si val: Ventilador i escampar merda. No se si la versió de la web del club es la correcta o no. Però sembla que formis part de un grup de gent que sembla que volgui que el Reus perdi i llavors Fot-li que es de Reus Llibertat si però parcialitat no
Pepet
Estigues tranquil que al teu cosinet no el fitxarà mai el Reus!!
Josep Maria
Què trista la divisió interna al RD que es reflecteix amb cada notícia. Cal fer emergir un tercer col.lectiu que ho permeti superar aglutinant tothom.
Pepitu
Crec que un entrenador té que estar al altura dews curcunstanvies i enomenar aixi té que atendre als MITJANS tan si has guanyat com si has perdut. Les hornea tenen que ser igual tant si estas eufórico com si estas desanut.
Jordi
Enrico , sempre seràs un dels millor jugadors que hagi vist mai jugar però com a entrenador per mi, no estàs al nivell i és una pena amb els jugadors que tenim perquè no els aprofitem prou. Jo apostaria per entrenadors com Alejandro Dominguez, Albert Cabastany o el mateix Jordi Garcia. Ells si que tenen una idea i saben a que juguen. Tot i això vam estar molt a prop! Salut i força Reus!
Jordi
Com s'entén que digueu que Mariotti no va voler atendre a Canal Reus TV si el seu periodista va anar a dinar amb tot l'equip a un restaurant un cop acabat el partit, i va tornar amb l'autobús del Reus Deportiu, evidentment amb Mariotti?
Enric Borràs
El dia que en Pellicer plegui, a saber què serà de vostès. S'estan enemistant amb tothom.
Pepitu
Llauto: aquest grup vol que guanyi el reus en tot.

envia el comentari