A Reus falten gegants

Fa tot just una setmana saltava la notícia:un grup de geòlegs confirmava l'existència d'un setè continent a la Terra, Zelàndia. Jo, que em trobava tranquil·lament esmorzant els meus cereals, gairebé m'ofego després d'ennuegar-me quan vaig reaccionar pensant què podia significar aquesta notícia. Per si no sou RTV (de Reus de Tota la Vida), les parelles de Gegants de Reus representen els cinc continents del nostre planeta, els Vitxets són europeus, els Japonesos d'Àsia, els Moros d'Àfrica, els Indis d'Amèrica i els gegants Negres d'Oceania. Després d'un debat intens es va optar per obviar l'Antàrtida, una bona decisió des del meu punt de vista perquè no m'imagino uns pingüins fent l'Anada a Completes per Sant Pere..., però ep!, coses més rares hem fet a Reus, i si no, expliqueu-me com podem tenir un centre d'interpretació de l'obra de Gaudí al lloc on va néixer un altre il·lustre reusenc, el general Prim.

 

En fi, després de la impactant notícia i d'assimilar el que podria venir tot seguit, no vaig poder evitar imaginar-me el mític Salvador Palomar emocionat com un nen amb sabates noves i començant a trucar l'escultor reusenc Manel Llauradó per tenir esbossos tan aviat com es pugui i així saber com serà la nova parella de gegants. Tenint en compte la singularitat de Nova Zelanda en pot sortir una cosa ben estranya, però dubto que pugui ser més estrafolària que el Basilisc. Posats a afegir elements festius, perquè tothom sap que a Reus ens en falten, podríem començar també a encarregar el gegant Oscar, ja que tot apunta que el curt reusenc Timecodeaquest diumenge s'endurà la prestigiosa estatueta cap a la capital del Baix Camp. Això sí que és una pel·lícula de veritat...

 

Falten tan sols quatre mesos perquè arribi de nou Sant Pere, i com que l'autocrítica o debat que vaig demanar llavors que m'agradaria que es fes, sembla que no es farà, ja em sembla bé que anem ampliant la família de 26 elements del seguici reusenc i, per fi, acabar de celebrar Sant Pere per Sant Jaume. Ja que hi estic ficada, llenço una nova idea a l'aire: no sé si heu visitat mai el fred i trist local on dormen els Gegants i elements del Seguici Festiu, però amb la de locals que estan quedant buits al centre de Reus seria molt bonic poder gaudir-los sempre passejant pel carrer Monterols, com a mínim ompliríem els carrers i les botigues amb alguna cosa!
Comentaris
Marta
Que tots els elements de la festa major de Reus estiguessin en locals del centre i no haguem de suportar assajos i festes a deshora els barris residencials.

envia el comentari