Una nova #CopaOK

Dijous comença la Copa del Rei d'hoquei patins. De totes les competicions amb participació de clubs del Camp de Tarragona, siguin de l'esport que siguin, aquesta és una de les millors. La #CopaOK té un no-sé-què que la fa diferent i especial, malgrat els desgavells habituals d'organització. Per jugadors, per afició i també per periodistes. Els principals equips de l'OK Lliga, cara a cara durant quatre dies per alçar un dels títols més atractius de la temporada. Enguany, a més, de nou amb doble participació de casa nostra. Reus Deportiu La Fira i Moritz Vendrell no faltaran a la cita d'Alcobendas. Als quarts de final de dijous, els reusencs s'enfrontaran a l'equip local i els vendrellencs al CP Vic.

 

Sí, enguany la seu és Alcobendas. Aquesta vegada s'ha apostat per portar la Copa fora de Catalunya. L'últim experiment, a Oviedo el 2013, no va acabar de funcionar (imagineu-vos l'ambient a la final Reus-Vendrell a qualsevol ciutat catalana, ni que sigui La Jonquera). És cert que, fora de Catalunya, Alcobendas és dels llocs on la gent pot respondre més. A més, suposo que cada cert temps toca fer-ho per quota. Però si ja és complicat omplir un pavelló català, imagineu-vos un de fora. Si la Copa s'hagués celebrat al nostre país, hi hauria set equips catalans entre els vuit participants. Al final, si la intenció és vendre aquest esport per aconseguir més adeptes (per això l'encert d'arribar a acords perquè s'emeti per televisió), és important que almenys les graderies es vegin plenes i hi hagi un gran ambient, no com va passar a Oviedo. Si condemnes el 90% d'aficions a fer més de 600 quilòmetres, segur que és més complicat. 

 

Centrant-nos en la competició, el Reus Deportiu hi arriba com a aspirant al títol. Roig-i-negres, juntament amb el CP Vic, són segurament les alternatives més fiables al Barça en una competició amb vuit potencials guanyadors. Els reusencs tenen penjada l'etiqueta de favorits per mèrits propis. Plantilla i trajectòria recent no li falten. Caldrà veure com es desenvolupa aquest equip en un torneig d'aquestes característiques, però en els primers sis mesos de temporada, Marín, Rodríguez, Henriques, Torra, Casanovas, Salvat i companyia han donat arguments de pes perquè l'afició pugui somiar amb un títol que fa onze anys que es resisteix.

 

El Moritz Vendrell tornarà a la Copa després de la seva absència a l'edició de l'any passat. En una temporada prou irregular, és una incògnita saber quin Vendrell veurem a Alcobendas. Jordi Garcia debutarà com a entrenador en una Copa del Rei, però a la plantilla hi conviuen supervivents de les Copes guanyades el 2013 i 2014 i jugadors amb experiència en aquesta competició. És cert que els vendrellencs no parteixen com a favorits, però tampoc ho van ser a Oviedo i Lleida quan van acabar aixecant el títol. 
Comentaris

envia el comentari