Pacte de Fum per a la Salut

Tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Reus, excepte la CUP, participaven ahir al matí de la performance de signatura del Pacte de Ciutat per a la Salut. Parlo de l'esperat acord que havia d'aportar una mica de llum a la preocupació que genera la situació que travessa l'Hospital Sant Joan i el sector sanitari en general a la capital del Baix Camp.

De fet, han trigat més d'un any a posar-se d'acord. Els regidors han necessitat més de catorze mesos per donar suport a un document que només promet treballar per millorar el sistema sanitari a la ciutat. És que no ho anaven a fer sense aquests punts?

Molts ho reconeixien durant la mateixa presentació de l'entesa: és una declaració d'intencions. A parer meu, sobraven aplaudiments, floretes, càmeres, gent i, en general, estava de més la política de cara a la galeria. Treballar per superar el mal tràngol pel qual està passant la «joia de la corona» de Reus creia que anava de la mà amb la idea d'ocupar una cadira al ple, però es veu que no, calia anunciar-ho davant de tots els professionals que només esperen rebre una solució aviat mentre continuen amb la seva feina fent el cor fort.

Les personalitats presents a l'acte celebraven el gran Pacte de Ciutat per a la Salut tot i que tenien clar que no és res més que un punt de partida. No hauria estat millor fer tota aquesta escenificació quan l'esforç dels consellers tingués efecte i tot comencés a revifar? Sincerament, per aquells que encara no se l'han llegit, no espereu trobar cap solució per a l'Hospital Sant Joan, només hi consten les ganes i la il·lusió de fer canvis d'uns i altres sense que, de moment, ningú hagi vist res més que una foto.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris

envia el comentari