Treballar o fer feina

Fa menys d'un mes que hem deixat enrere les festes de Nadal i tot el que això comporta i, a banda de la corresponent collada de cinturó que toca fer després de tanta despesa, també han sortit a la llum les primeres dades que evidencien el que ja sabem de fa molts anys. Parlo de l'atur, que com era d'esperar ha augmentat al nostre territori —de la mateixa forma que ho ha fet a tot arreu—, però que de nou ha fet posar les mans al cap a molts mentre s'entristeixen pensant en la tipologia laboral que hi ha al territori, la que dóna feina a moltes persones en èpoques de campanya i després les deixa a la seva sort.

 

Durant molts, moltíssims anys, es va treballar per aconseguir ser precisament on som, esdevenir un punt turístic de referència i aconseguir captar com més viatgers millor, i un cop hem arribat allí, ja no ens agrada. No podem pretendre que tothom al territori compti amb una feina altament qualificada, primer de tot perquè no tothom té les capacitats per dur-la a terme, i ara que de moment sembla que el debat del conegut anteriorment com BCN World ha baixat el suflé, el repesco perquè mai he entès qui voldria oposar-se a la creació de milers de llocs de treball. 

 

Precaris? No ho sabem. Amb poca qualificació? Depèn. És l'arrogància de pensar que algú que neteja una habitació o serveix copes a panxuts rics que proven la seva sort en un casino és menys que un comptable o un administratiu. Està clar que no són els millors llocs de feina de l'univers, però imagino que les 55.600 persones que es troben ara mateix sense feina al Camp de Tarragona no els faria res ocupar un d'aquests llocs de treball que podria generar la creació d'aquest macrocomplex. O si no que els hi preguntin als treballadors de PortAventura o FerrariLand.
Comentaris

envia el comentari