Les inundacions al Vendrell

Quan l'aigua entra a casa teva per la porta en comptes de fer-ho per l'aixeta, ens trobem amb un veritable problema difícil d'arreglar per part dels ciutadans, que es veuen superats per les inclemències del temporal que no controlen i del que mai estaran totalment protegits per moltes mesures que prenguem. Els ciutadans esperem dels seus governants una solució ràpida pels problemes derivats del temporal o, com a mínim, mesures que suavitzin les seves conseqüències. Tot sovint, el que reben d'ells quan passen aquests episodis, és: en primer lloc la seva solidaritat per després rebre una excusa massa vegades utilitzada (dient que tot aquest problema se circumscriu a què l'excepcionalitat del temporal i que ha superat totes les mesures previstes per l'administració - afegint normalment el missatge que el mal ha passat a molts llocs del país-).

 

Pel que fa al nostre municipi, que té una part situada davant del mar, no ens escapem d'aquestes respostes per part dels nostres polítics i, de l'últim temporal que ha sofert la façana marítima de la nostra vila, ha rebut com la resposta oficial del nostre batlle i el regidor de Platges, que val a dir està justificada en la mesura que s'aproxima a la realitat donat que en paraules de l'alcalde del Vendrell aquest és un temporal que feia deu o dotze anys que no es donava.

 

D'altra banda, i això és el veritablement important, caldria dir que aquest fet ha posat de manifest la feblesa de les nostres mesures contra l'ímpetu d'un mar embravit o, més ben dit, la falta de solucions clares i concises que suavitzin aquests fets que any rere any passen, sense que ningú faci res per donar-li una solució minimitzadora. El mateix passarà quan hi hagin pluges amb un cabal elevat i
llavors, en comptes d'arribar l'aigua del mar, ens trobarem els carrers plens d'aigua de pluja i una altra vegada, ens podríem trobar amb les respostes de sempre dels polítics, que contínuament fan i diuen el mateix.

 

No obstant això, hem de dir que en aquest cas els nostres governants han posat sobre la taula d'una vegada per totes la idea de prendre mesures concretes, per tal de fer que els efectes del temporal i de les pluges se suavitzin com a mínim al Brisamar a través d'unes millores al sistema de drenatge d'aigües pluvials i altres relacionades amb els nivells, però deixant clar que el problema mai podrà ser arreglat per una qüestió constructiva, ja que els barris marítims estan sota el nivell del mar. Així ho va deixar clar el nostre alcalde al programa de Televisió El Vendrell Per què?, que en aquest cas tenia una durada especial, però no perquè volgués parlar àmpliament dels problemes de les inundacions als barris marítims, ja que caldria dir que tan sols va dedicar cinc minuts dels quaranta-vuit a parlar del problema de les inundacions. 

 

El primer que va fer és solidaritzar-se amb la gent que les pateix, per després remarcar la reacció rapida dels serveis municipals amb falca publicitària inclosa, recordant-nos que les solucions van rapides perquè «quan tens darrere una estructura d'una empresa gran en un moment determinat, poden fer un esforç». Tot seguit, va remarcar que «amb serveis municipals estrictes, el resultat és més lent» i va tancar aquesta part de la intervenció dient que «disposar d'empreses que tenen una especialització, ajuda».

 

Si un veiés l'entrevista que li fan a Televisió El Vendrell sense conèixer-lo de res, pensaria que aquesta, és la primera vegada que el senyor Martí Carnicer és batlle de la nostra vila, perquè parla del tema com si fos un problema del qual s'ha assabentat en aquesta legislatura, no obstant he de dir-vos que el senyor Martí Carnicer, va ser alcalde de la vila de Vendrell des de 1979 fins al 1994, i a la legislatura passada també va estar al capdavant de l'Alcaldia els últims dos anys de mandat, és per això que no entenc per què aquestes mesures no s'han pres abans. No em refereixo a les legislatures des de 1979 fins al 1994; hauria estat suficient si a la legislatura anterior hagués dedicat una mica de temps a posar sobre la taula i tirar endavant les mesures de les quals va parlar al programa de Televisió de Vendrell Per què?, com a mínim per arreglar el problema de Coma-ruga. 

 

M'agradaria tancar aquest article dient que, per una banda que me n'alegro que arribin mesures (almenys sobre paper) per arreglar el problema que hi ha amb les pluges i tempestes marines a Coma-ruga. Perquè aquella gent s'ho mereix, encara que m'entristeix veure'l que tan sols ha utilitzat cinc minuts dels 48 que tenia per parlar d'un problema que afecta més de 5000 ciutadans de la nostra vila, mentre que va dedicar en exclusiva una hora sencera per parlar de les diferències que té amb Eva Mata.

 

Pel que fa a la falca publicitària de les empreses que treballen per al nostre municipi, hi ha una dita popular que diu «Pagant, sant Pere canta». Per últim, resulta sorprenent que abans de trobar solucions per al benestar de la gent a la zona del Brisamar, hagin planificat la reforma de la plaça Germans Trillas i el Tabaris amb un cost de cinc milions d'euros a pagar: la meitat de la nostra butxaca i l'altre de fons de la UE. Però de la reforma del Tabaris, ja en parlarem més en un altre article.
Comentaris
Agustín Osorio
Gente como tu hace falta en este pueblo .,genteqgsepreocupe gg

envia el comentari