Ells tenen la solució

Sé que fa dies que el tema s'estira. Ho sento, però no me n'he pogut estar. I és que les entitats de l'Esquerra Independentista de Reus han trobat la solució! El masclisme que representa una Ladies Night, una festa amb entrada i xarrups gratuïts per a les noies s'acaba amb una concentració de vint persones amb cartellets a la porta de la discoteca que les ofereix. Ben fàcil, oi?

 

Ells ho saben i sempre insisteixen que l'error és en la base, en l'educació i la forma de pensar de tot aquell sector de la població que és incapaç de veure tot el que s'amaga darrere d'aquesta lamentable «estratègia comercial». I si tenim clar on és el problema, per què fem el teatret? No és més útil centrar-nos a resoldre'l sense necessitat de cridar l'atenció?

 

De ben segur, sorgiria més efecte si aquestes idees es difonguessin a partir de xerrades en escoles i instituts i s'arribés als joves amb exemples pràctics que els fessin aturar-se a pensar-s'ho dues vegades. Deixem-nos de crits, pancartetes i escenificacions i posem-nos a canviar-ho de debò. Hi ha una gran quantitat de gent a la qual no li arriba el missatge que difonen aquestes entitats i que, quan van veure un cartonet escrit a la porta del Mític, posaria la mà al foc que no sabien ni de què es queixaven. 

 

Estic d'acord. El problema existeix des del moment en què una discoteca utilitza la dona com a producte. Des d'aquest i des de moltíssims altres casos. Però necessitem que un grup de persones cridant en una porta ho reivindiqui? És que no som prou intel·ligents per decidir no anar-hi? I encara més, no som prou independents per defensar-nos a nosaltres mateixes? Sort d'aquells que hi van anar.... I si tot i així, encara hi ha algú que té ganes d'apuntar-se a una Ladies Night, caldrà posar-se a treballar. Perquè, que no se'ns oblidi, es pot actuar per aconseguir que es valori el sexe femení sense ocupar portades de diaris.

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat
Comentaris
Aleida
Abans d'escriure un article d'opinió potser que facis el que se't suposa per la teva professió, és a dir, informar-te. La feina que reclames en escoles i instituts s'ha fet i s'està fent (i per part dels mateixos col·lectius que es van mobilitzar dissabte, entre d'altres). I precisament aquest curs centrant-se en la temàtica de l'oci nocturn. Les lluites tenen molts fronts i sí, la denúncia és indispensable. I parlar "cridar l'atenció" com si fos una cosa tan nociva... una concepció molt tieta
Montsant
Tota raó que haguessis o no haguessis pogut tenir, crec que la perds a l'escriure amb aquet to de burla i superioritat envers les persones que dissabte erem a la concentració. Saps allò de que per molta raó que tinguis si crides la perds? Doncs el mateix. I com bé ha dit l'Aleida, a banda de "crits i pancartetes" fem altres coses.
jcg
estimada, oblides que l'EI només sap viure en el conflicte i la confrontació! no els hi treguis les seves pancartetes, sinó com justificaran la seva existència!

envia el comentari