Aprofiteu per menjar

Sé que sona un pèl hedonista tenint en compte que hi ha milions de persones que no tenen prou recursos com per alimentar-se suficientment. No només a l'Àfrica subsahariana, sinó també aquí, possiblement al nostre replà. Però queden pocs dies perquè s'acabin de manera oficial les festes nadalenques i no em puc estar de dir-vos que aprofiteu. Aprofiteu per menjar el que vulgueu. Xocolata, torró, tortell, polvoró, neula... si voleu, també, un bon gelat.

 

Ningú us ha de jutjar pel que mengeu o deixeu de menjar. Vosaltres sou els qui han de decidir —més enllà de transtorns alimentaris que deixarem per als experts— si us ve de gust o no. Potser no cal anar a l'extrem de la sal de fruites o la neteja d'estómac, cadascú hauria de conèixer prou el seu cos per saber quan ha de dir prou o, per contra, quan pot seguir ingerint aquests dolços, aquest menjar tan típic —i no tan típic— d'aquestes festes, i taaaaan bo.

 

El millor és que l'estigma de persona grassa, aquests dies, es deixa de banda. Només aquests dies. La resta de l'any tornem a la cultura del fitness, els macronutrients i les quilocalories. I que si no segueixes l'última dieta miraculosa no compleixes el teu paper dins la societat. La gordofòbia es menja tota racionalitat i passa a considerar la persona absolutament moldejable als designis de la moda del moment. Però ja en parlarem un altre dia, d'això. Que són festes i aquest és el nostre moment, companyes!

 

Josep M. Llauradó, responsable de TarragonaDiari.cat
Comentaris

envia el comentari