Què fas dissabte?

Em vénen al cap mil i una opcions fer un dissabte, però poques tan solidàries i colpidores com la que et vull proposar. La darrera setmana, ReusDiari.cat va visitar el Refugi Baix Camp, un exemple dels tants i tants centres que —amb ànim de lucre o no— acullen els milers d'animals domèstics que són abandonats diàriament al país.

 

Espais com aquest viuen gràcies als voluntaris, a les persones que de forma totalment altruista decideixen destinar una petita part dels seus ingressos o del seu valuós temps als gossos i gats que han patit a la seva pròpia pell l'abandonament. Al Refugi Baix Camp necessiten gent que els estimi, que els valori i que vulgui compartir amb ells un simple dissabte al matí: traient-los a passejar, netejant-los o, simplement, tirant una pilota. És fàcil fer-los feliços, massa i tot.

 

Ara que els Reis són a tocar i que deixem enrere dates en què aquests éssers vius s'hauran convertit en un entranyable regal en moltes cases, és important destacar la impagable feina dels refugis i protectores d'animals. Allí és on acaben moltes vegades aquells gossos i gats que les famílies decideixen fer fora de casa quan marxen de vacances o en el moment en què, simplement, un cadellet deixa de ser això, un cadell.

 

Són històries que es repeteixen cada dia i no estic dient res de nou, però val la pena recordar-ho a vegades per aquells que no tenen veu. Val la pena recordar que abans de comprar un animal, n'hi ha molts més esperant-te dins d'una gàbia. Val la pena recordar que els gossets amb un llacet al coll que surten a les pel·lícules també acaben pesant més de vint quilos. Val la pena recordar allò que hem sentit moltes vegades i que a mi encara em posa la pell de gallina només de pensar que algú n'és capaç: «Ells no ho farien».

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat
Comentaris

envia el comentari