De cara a la galeria

Tot just fa un any i mig que els nous regidors ocupen la seva cadira a Reus. Tot just fa un any i mig que l'oposició passa pels plens fent ús del «qui dies passa anys empeny». Fa tot just un any i mig que s'aproven mocions i el govern les desa de pressa al fons de la calaixera mentre els que les impulsen no fan res per evitar-ho.

 

Gairebé totes les propostes dels grups de l'oposició queden en paper mullat. De fet, la majoria de vegades tampoc són factibles. Moltes insten els ministres espanyols i d'altres, la Generalitat. En definitiva, actors fora de la competència dels qui regeixen Reus. Primer van els debats ideològics i després, si s’escau, la ciutat. Que es posi a la cua, abans cal discutir sobre el procés.

 

Les formacions polítiques reusenques es dediquen a presentar mocions buides de contingut. Si és que ho fan. Hi ha convocatòries que s’asseuen a la sala amb les mans buides. I és que els grups municipals poden debatre amb la resta de partits dues temàtiques al mes, però resulta que a alguns se'ls han esgotat els temes i aspectes municipals a millorar.

 

El Partit Popular n'és el principal exemple. És vergonyós. En els quatre últims plens, el seu portaveu ha rebut 3.700 euros, incloent-hi la Junta de Portaveus prèvia, i l'altra regidora ha ingressat, pel mateix, 2.400 euros. 6.100 euros per demanar que Reus desacrediti la CUP i que des de Barcelona aturin un estudi en què ja fa dies que no es treballa, per exemple. En total, en aquest període els populars han portat al ple tres mocions poc útils. Una feinada, dura i mal pagada. Queda algú que no vulgui ser regidor de Reus?

 

Carla Bergadà, responsable de ReusDiari.cat.
Comentaris
Antoni
Aquest article l'has fet tu o te l'ha fet signar el Ramos?
Xussep
Enhorabona per la nova 'responsabilitat', Carla. Si els polítics no foten brot, no sé què feu vosaltres, que només tireu de notes de premsa.

envia el comentari