Qui acaba pagant els plats trencats

Després d'un seguit de denúncies i una lluita que ha durat (molts) mesos, la Protectora d'Animals de Torredembarra sembla que arriba a la seva fi. Les diverses imatges i vídeos difosos per persones que van viure en directe l'infern que patien aquells animals que han estat doblement castigats per aquesta societat no van servir de gaire cosa fins que el cas va saltar als mitjans de comunicació. Lamentablement, la solució en aquests casos sempre acaba passant per dur les coses a l'extrem i haver de recórrer a la vergonya pública per aconseguir algun resultat. 

 

Des de BaixGaiàDiari.cat es va contactar amb els responsables d'aquesta gossera quan van sortir a la llum les primeres espantoses imatges de la situació en què es trobaven els animals, i els seus responsables no van voler fer declaracions al respecte. Com a mínim van tenir la decència de no desmentir unes evidències, o simplement per a ells es tractava d'una situació normal i «encara gràcies» que algú retenia aquells animals i els donava menjar de tant en tant. Tot i que aquesta cançó ja feia mesos que durava no ha estat fins aquesta setmana que l'Ajuntament de Torredembarra ha decidit fer el pas i responsabilitzar-se d'aquests animals anunciant que obriran la seva pròpia protectora que, això sí, de nou es convertirà en un negoci per a algú ja que s'ha anunciat que es farà un concurs públic per adjudicar-ne la gestió.

 

És precisament aquí on rau el problema. Les gosseres són sovint negocis, no només a Torredembarra, sinó a tot arreu, i com a negocis que són els seus gestors han de saber treure'n un benefici i si aquest passa per haver de falsejar dades i fer espai en una gossera per recollir més animals utilitzant mètodes terrorífics, no hi ha cap mena de dubte en tirar-los endavant. Qui pensarà en aquests animals que ja van ser abandonats prèviament i ja eren escòria? És un problema infinit, un peix que es mossega la cua fins que algú de més altes instàncies s'aturi i replantegi tot el sistema de protectores d'animals. De moment, la meva confiança en aquest model és completament nul·la i l'únic que certifica és que les imatges de gossos i gats vivint entre els seus excrements, altres animals morts, sense menjar o un sostre o directament sacrificats de qualsevol forma i posats en un congelador les continuarem veient. I el que no arribem a veure...