Qüestió de números

És complicat mantenir la fredor a l'hora d'escriure després de quedar-se glaçat amb la derrota contra el Rayo Vallecano. Complicat i potser contraproduent per allò que el gel pot acabar cremant. Tot i córrer el risc d'acabar amb una cremada, el següent article d'opinió va enfocat als números, estadístiques i registres que són inapel·lables i que pretén crear una opinió pròpia en el lector, no imposar la d'un humil servidor. I no ens enganyarem: els números que predominen a can Nàstic són els vermells amb algun brot verd pel mig.

 

Vicente Moreno reconeixia després del partit de dissabte que «han acabat jugadors en el camp que no estaven pels 90 minuts». Jean Luc és un, Djetei n'és un altre i algun més que el tècnic valencià no va revelar. Donem-li un parell de voltes. Moreno, per primer cop aquesta temporada, tenia els 27 futbolistes del primer equip a la seva disposició. Va haver de descartar-ne 9 per tenir la llista de 18 convocats. Dels 18 havia d'escollir 11 per jugar i dels 11 n'hi havia uns quants que físicament no estaven al 100% per aguantar un partit. Les preguntes són clares: que han de pensar els 18 futbolistes que no són titulars? Que algú en, teòricament, pitjor forma juga abans que ells? Que hem de pensar des de fora del club sobre aquests 18 jugadors que no entren en l'onze? Que no donen la talla i per això algú que no aguanta 90 minuts competeix abans que ells? Potser els 18 altres jugadors que no entren en l'onze estan pitjor físicament que els 11 que juguen, cosa que ja em permetreu que dubti només pel percentatge de probabilitat.

 

No tots els números són vermells: la defensa ha millorat. Només tres gols en contra en els darrers sis partits de lliga. El pitjor? Que tres gols han provocat tres derrotes. I el que és més preocupant i que provoca aquesta dolenta dada: existeix un problema amb el gol. Només 15 dianes anotades en 18 partits, el segon pitjor registre de la categoria. És més, dels 23 partits oficials jugats aquesta temporada, els tarragonins s'ha quedat sense marcar en 11: en quasi la meitat. Si l'equip rep pocs gols però en fa menys, els números no surten. Bé, sí que surten: en vermell, vermell roent. Nàstic, no et cremis més!

 

Joan Alfons López, responsable d'EsportsdelCamp.cat
Comentaris

envia el comentari