Hora de passar a l'acció

L'ésser humà, si tot va bé, està programat per empatitzar amb la resta de persones que es troben en una situació complicada. Quan encara no existien les xarxes socials les mobilitzacions a peu de carrer eren una demostració de força i de solidaritat en qualsevol situació complicada. Avui dia, però, aquesta empatia s'acaba resolent en un cuidat i amable tuit o en compartir alguna cadena a Facebook o WhatsApp. Per a mostra, un botó: la senyora Rosa, l'anciana que va morir a Reus després que casa seva s'incendiés per una espelma que utilitzava per poder viure sense la llum que li havien tallat, va rebre innumerables mostres de suport a les xarxes socials, però a l'hora de la veritat, a la concentració a la plaça del Mercadal de Reus hi eren els de sempre. 

 

Si sou dels que necessita una excusa per passar a l'acció, com la Marató de TV3 que ajuda a netejar les consciències de milers de catalans i catalanes des de fa anys, aquest divendres i dissabte teniu una oportunitat que no podeu deixar escapar amb el Gran Recapte d'Aliments. I no, amb una piulada no en tindreu prou. Haureu d'anar fins al supermercat més pròxim que tingueu i comprar, però no per a vosaltres, sinó per a aquells que més ho necessiten i que no poden tenir coberta la necessitat més bàsica que existeix: alimentar-se. 

 

El Gran Recapte tornarà a treure el nostre costat més solidari. L'esforç de tots els voluntaris i de tots aquells que hi col·laboren és digne d'admirar, però per què no és cada dia un Gran Recapte? La resta de dies de l'any tornarem a esquivar amb cares de falsa tristesa les persones que veiem amb un cartellet demanant davant d'un supermercat, o els mateixos encarregats dels centres seran els que sortiran al carrer a fer-los fora de la seva porta. Sigui pel nostre esperit farsant o sigui per una solidaritat real, la col·laboració sempre serà benvinguda. No hi falteu.

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari