Carta oberta a August Armengol

Senyor August Armengol: en la seva condició de cap visible del partit polític Plataforma per Catalunya, i arran de l’últim comunicat de premsa que ha emès el seu partit, he decidit escriure aquest article, per tal de contestar a les barbaritats que el grup polític que vostè representa ha tret en aquest comunicat. Dit això, i entrant directament en la matèria que ens ocupa, li diré que, personalment, de totes les barbaritats que han escrit en aquest comunicat, el que menys m’agrada i a la vegada entenc es que titlli de «manipulació», atès que jo he d’entendre que la persona que ha escrit aquest comunicat de premsa no és un analfabet, en el sentit que la paraula indica, i, per tant, sap quin significat té la paraula «manipulació». D’altra banda, he de creure que vostè, senyor Armengol, haurà llegit el comunicat i, per tant, suposo que li haurà donat el seu vistiplau. Sí que tinc clar que vostè té una formació suficient per saber què significa la paraula «manipulació».

 

Fixi's en una cosa, senyor Armengol: a nosaltres ens titlla de manipuladors per presentar propostes a traves del SAC o dels grups polítics municipals per tal d’arreglar problemes que porten anys donant-se en el municipi, com és el cas del soroll provocat pel pas de vehicles davant de la urbanització Torreblanca. Jo, em pregunto i a la vegada li pregunto a vostè: És manipular, sol·licitar solucions per al soroll a la urbanització Torreblanca a través d’un document, públic i obert enviat a set de les vuit formacions que formen part del consistori local? És manipular, sol·licitar llum al carrer de Ramon Llull, al de Miquel Martí i Pol i a la pista de bàsquet i skate per tal que els nens creuin el carrer amb seguretat? Vam manipular quan vam sol·licitar que s’arreglés el pont per a vianants del Barri del Botafoc? És manipulació la lluita des del minut primer, contra les ocupacions incíviques al barri del Tancat? Manipulàvem la gent quan vam sol·licitar i aconseguir que al carrer de Sant Magí es canviessin de lloc els contenidors i es recol·loquessin els pals per tal de dotar de pas a la gent per aquesta vorera? És manipular, sol·licitar a l’Ajuntament que es prenguin mesures per treure el sofre dels nostres carrers? Manipulàvem la gent quan vam sol·licitar que es posessin més bancs i porxos a l’estació de Rodalies del Vendrell?

 

Crec, senyor Armengol, que no manipulàvem ningú. Allò que vam fer, fem i farem era treballar en benefici del comú. He de dir-li que per tirar endavant totes aquestes propostes i moltes d’altres que no estan escrites i presentades, i d’altres que s’escriuran i presentaran, s’ha de treballar molt; són nits redactant documents i reclamacions, dissabtes o diumenges de reunions amb veïns i gent afectada, tardes davant de l’ordinador treballant pel bé del comú i sense cobrar ni un euro; i he dir-li que ho fem perquè creiem en allò que fem, i sobretot per que ens apliquem la frase que diu que «el silenci ciutadà és un xec en blanc per a la classe política» i que «tan sols protestant podrem canviar les coses», i és això el que fem des de la Xarxa Vendrellenca; des del Tancat III o des de les organitzacions polítiques a les que cadascun de nosaltres pertanyem. Nosaltres no practiquem el silenci; nosaltres protestem i ho fem de forma pacifica, ordenada i pensada, a través de les nostres propostes i reunions, entre nosaltres i amb membres del govern i de l’oposició, per tal de trobar solució als problemes que tenim, perquè la política local són els problemes de la vida quotidiana de la gent. I això vostè mai no ho ha entès, perquè porta anys a l’Ajuntament i molts dels problemes que hem denunciat ni tan sols els coneix.

 

De la resta del comunicat, desqualificant-nos, he de dir-li que no té cap sentit allò que hi planteja; que menteix quan diu que vam crear la Xarxa Vendrellenca per manipular; i pel que fa a l’Àlex; que jo tingui coneixement, no lidera cap projecte polític; i si ho fes, benvingut sigui. Pel que fa a mi, diu que sóc «coordinador» —tot i que no existeix aquest càrrec a la Xarxa Vendrellenca—. Sóc l'altre portaveu de la Xarxa Vendrellenca; secretari del Tancat III, responsable de l’obra social del col·lectiu d’Aturats del Baix Penedès, i afiliat a Esquerra Republicana de Catalunya, organització política amb qui col·laboro desinteressadament en el seu projecte polític, a tots els nivells. Per acabar, li diré que l’únic fracassat que jo veig, és vostè, que porta un munt d’anys a l’Ajuntament i no tan sols no ha fet res per al municipi de profit, si no que, a més, ja ha deixat un llegat, d’un erari en la ruïna i entre d’altres decisions, l'aprovació en un ple de la modificació d’un contracte municipal de construcció de l’escola de música, que encara ens pot costar als ciutadans 30 milions d’euros més. 
Comentaris

envia el comentari