Un descens de les temperatures i l'arribada del vent marcaran els propers dies

El vent de serè causarà una baixada dels termòmetres
El vent pren el protagonisme meteorològic. | delCamp.cat

 

L'onada de calor dels darrers dies, que encara cuejava tot i que amb menor intensitat, ja té data d'acabament. Des d'aquest mateix dimarts a la nit s'espera l'arribada d'una onada d'aire fred que ha de fer baixar les temperatures. Aquesta matinada, el vent de serè, de component NW, farà entrada a les nostres comarques, obrint la porta a aquesta baixada, que s'allargarà en el segon tram de la setmana feinera i que tocarà fons aquest cap de setmana. Se'n ressentiran especialment les temperatures nocturnes: des d'aquesta nit, se situaran aproximadament en els 17ºC, mentre que dissabte i diumenge poden baixar fins als 15ºC; per sota del llindar comú en aquestes dates. Així doncs, si coincidint amb les primeres festes majors de l'estiu, heu de celebrar alguna revetlla, és recomanable prendre alguna peça de roba lleugera per prootegir-se de la fresca.


El vent també comportarà que les temperatures diürnes es regulin, i se situïn, com a màxim, en els 28 graus: seguirà fent calor, però no hi haurà sensació de xafogor. El vent de serè, però, deixarà males notícies pel que fa als incendis, i és que ajudaran que es ressequi més l'ambient, i per tant, augmenti el perill greu de propagació en cas que hi hagi foc.

 

L'onada de fred es notarà sobretot en alçada, on es formaran núvols que podrien deixar algunes tempestes localitzades, però de durada breu. Les possibilitats més altes de precipitació seran aquest dimecres, entre el migdia i la tarda, si bé és cert que, en el que queda de setmana, els intervals de núvols seran presents sense restar protagonisme al sol, que seguirà predominant. A partir de dilluns, s'espera una recuperació de les temperatures per situar-se en valors habituals en aquesta època de l'any i, per tant, per sota dels que hem tingut els darrers dies, durant la prematura onada de calor.
Comentaris

envia el comentari