Maig amb valors normals a la mitjana climàtica a les comarques de Tarragona

Els últims models estacionals de la NOAA indiquen valors al voltant de la mitjana climàtica a les comarques tarragonines
Les precipitacions podrien ser les normals per l'època | cedida

 

El mes de maig, últim mes de l'any plenament primaveral, ens deixa normalment un temps molt variable amb ruixats freqüents diàriament en alguna o altra comarca catalana. De mitjana, el mes de maig sol ser força plujós a punts de muntanya i de l'interior, amb freqüents tempestes de tarda. 


Segons els models estacionals de la NOAA aquest mes de maig serà normal pel que fa a les precipitacions, o puntualment les pluges estaran per sobre de la mitjana a punts de muntanya. Segons els mapes a llarg termini de la NOAA, el Camp de Tarragona rebrà durant aquest mes de maig unes pluges normals per l'època de l'any i per tant hem d'esperar dies variables amb possibilitat d'alguns xàfecs i tronades de tarda, especialment a punts de muntanya.

 

Pel que fa a les temperatures, aquest mateix model indica un mes de maig amb temperatures normals a les comarques de Tarragona. Amb aquest fet, podem esperar que dia rere dia la calor es vagi instal·lant a casa nostra i fins i tot podríem arribar a tenir alguna primera entrada càlida que ens recordi a l'ambient d'estiu, aquest fet normalment es produeix els últims dies del mes. També és freqüent tenir durant els últims dies del mes les primeres nits «tropicals», és a dir, aquelles nits on la temperatura mínima no baixa dels 20 graus.

Mapa amb les anomalies de pluja previstes pel mes de maig al continent europeu | NOAAComentaris

envia el comentari