El vent, protagonista meteorològic de l'inici de setmana al Camp de Tarragona

Després de les tempestes d'aquest diumenge, es preveu vent dilluns i dimarts
El vent marcarà el dilluns al Camp de Tarragona, meteorològicament parlant. | delCamp.cat

 

Inici de setmana amb el vent com a protagonista al Camp de Tarragona. Després que les tempestes hagin escombrat les comarques tarragonines, deixant importants destrosses, ara serà el vent de component oest i nord-oest —vent de ponent i de serè— el protagonista meteorològic de dilluns i dimarts, tot i que ja es podrien avançar les ventades des d'aquest mateix diumenge al vespre.

 

Segons la previsió, s'esperen ventades fortes al sud del cap de Salou, i moderades més al nord, d'aquest vent que arribarà reescalfat. Això deixarà un ambient sec i farà pujar ràpidament els termòmetres, però sense un augment de la xafogor. El Tarragonès, el Baix Camp i l'Alt Camp es troben en alerta moderada per vent de cara a aquest dilluns.


Aquestes condicions faran augmentar el risc d'incendis, però ho faran de forma progressiva: la pluja d'aquest diumenge minimitzarà el risc en les primeres hores del dilluns, però a mesura que avanci el dia, el vent reescalfat anirà assecant la humitat, de manera que augmentarà el perill de propagació del foc, arribant al seu punt més àlgid dimarts, dia en què es preveu que persisteixin les ventades.
Comentaris

envia el comentari