Diumenge es podria produir la primera enfarinada als punts més elevats del Camp de Tarragona

El temps es començarà a tòrcer a partir de dissabte al vespre
Es podria produir una lleugera nevada als punts més elevats del Baix Camp, com ara Prades.
Es podria produir una lleugera nevada als punts més elevats del Baix Camp, com ara Prades. | delCamp.cat

 

La neu podria visitar les comarques de Tarragona per primera vegada aquest nou any 2018. Les darreres previsions meteorològiques indiquen que aquest diumenge els punts més elevats del Camp de Tarragona podrien quedar lleugerament enfarinats: la cota de neu podria baixar fins als 800 metres, de manera que els llocs més alts del Baix Camp, el Priorat i la Conca de Barberà podrien veure com hi apareixen les primeres volves de neu de l'hivern de 2018.


Dissabte, l'aperitiu

Aquest dissabte, 13 de gener, ha de ser un dia meteorològicament tranquil durant la primera part de la jornada. Entrada la tarda, però, les coses poden començar a complicar-se: s'ennuvolarà i podrien caure, de forma molt tímida, les primeres gotes. Seria cap al vespre. A més, les temperatures baixarien, generant una sensació de rigorós hivern.

 

Diumenge podria arribar la neu

La matinada de diumenge les pluges guanyarien força. S'espera que al llarg de la matinada s'instal·lin arreu del Camp de Tarragona i que siguin d'intensitat feble a la costa i moderada a l'interior. Durant les primeres hores del dia, la cota de neu se situarà als 1.000 metres sobre el nivell del mar, però el cert és que, progressivament i amb el pas de les hores, les previsions indiquen que podria baixar fins a arribar a situar-se als 800 metres.

 

D'aquesta manera, a partir del migdia, zones com Prades, els punts més alts del Montsant i els municipis més elevats de la Conca de Barberà podrien quedar emblanquinats de forma lleugera. Ja a la matinada de dilluns, la cota tornaria a pujar. Les temperatures se situaran en aquesta zona, doncs, al llindar dels zero graus i la sensació de fred serà notable arreu de les comarques de Tarragona.
Comentaris

envia el comentari